22.02.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Doufal jsem, že ze zápasu získáme více

Petr Rada: Doufal jsem, že ze zápasu získáme víceNa jedné straně dobrý výkon defenzívy a teprve druhý plusový bod do tabulky pravdy v tomto soutěžním ročníku, na straně druhé pocit, že z utkání proti Znojmu bylo možné vytěžit více, než jen remízu. V tomto duchu se neslo pozápasové hodnocení trenéra Petra Rady po jarním vykročení jeho týmu.

 

„Viděli jsme zápas dvou poločasů. Ten první jsme neodehráli dle našich představ a prakticky jsme branku soupeře neohrozili. Znojmo bylo opticky nebezpečnější, ale vytvořilo si vlastně jen jednu větší příležitost už někdy ve 2. minutě, kdy Blažek vychytal Crnkiće. Bylo znát, že žádný z týmů nechce prohrát, protože případná porážka by byla velmi nepříjemná. Náš výkon v první půli nebyl dobrý. Neudrželi jsme míč, chyběla mi tam větší aktivita a z domácích hráčů jsme měli přehnaný respekt. Tomu odpovídal i můj poločasový proslov k hráčům. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, bylo tam více odvahy i kombinace. Stále nám však scházelo větší množství nebezpečných situací v šestnáctce soupeře. Do koncovky nám nabíhalo málo hráčů. Měli jsme územní převahu, domácí jsme pustili jen do jednoho závaru a nakonec jsme to mohli být my, kdo mohl v poslední minutě zápasu strhnout vedení na svoji stranu. Z mého pohledu šlo o největší šanci zápasu, v níž domácí podržel gólman Hrubý a nám v této situaci scházelo více štěstí a důrazu. Rozhodně po tomto duelu nejsem spokojený, protože jsem doufal, že z něj získáme více a vyhrajeme. Máme před sebou těžké duely proti pohárovým aspirantům a tříbodový import by nám do startu jara velmi pomohl. Na druhou stranu je třeba říci, že každý bod z hřiště soupeře je plusový a počítá se do tabulky,“ řekl ve svém úvodním hodnocení kouč Petr Rada.

Jihlavským lodivod se později vyjádřil i k výkonu některých hráčů: „Masopust dnes po určitém tréninkovém výpadku nesehrál povedený zápas. Venca Koloušek se rozehrál až ve druhé půli, kdy byl více u balónu. Směrem dopředu nám to dnes opravdu vázlo a projevila se určitá nesehranost na startu sezónu. Prostě mistrák lze v přípravě těžko nasimulovat. Naopak celá defenzíva v čele se stopery odehrála dobré utkání. Prakticky jsme soupeře nepustili do šancí. Jsem přesvědčen, že se v dalších zápasech budeme zlepšovat a výkon půjde nahoru.“

A jak zápas okomentoval znojemský kouč Leoš Kalvoda? „Bylo to typicky první jarní kolo po zimní přestávce. Každý tým tahal chvílemi za kratší provaz. My jsme měli štěstí v úplném závěru, že jsme neinkasovali, gólman Hrubý nás zachránil. Prvním poločas jsme ale působili herně i opticky lepším dojmem než soupeř. Měli jsme i jednu dobrou šanci, do které se hned v úvodu utkání dostal Crnkić. Ve druhé půli už to byl z naší strany bojácný výkon bez běhání, nikdo na sebe nechtěl vzít zodpovědnost. Zbytečně jsme se zbavovali míčů v situacích, kdy to šlo fotbalově dohrát daleko lépe. To mě trochu mrzí. Remíza je asi zasloužená a spravedlivá. My bereme každý bod. Důležité je, že jsme neprohráli, i když jsme samozřejmě chtěli vyhrát.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenéra Petra Rady a Leoše Kalvody z tiskové konference přinášíme i názory kapitána Lukáše Marka.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu