21.02.2014, Miroslav Fuks

Haris Harba: Cítím se dobře a těším se, až to vypukne

Haris Harba: Cítím se dobře a těším se, až to vypukneNa jaře se bude na jeho ofenzivní a střelecké schopnosti hodně spoléhat. V podzimní části se trefil pětkrát, v zimní přípravě přidal čtyři branky a nádherná trefa, kterou zaznamenal v generálce proti Vltavínu, dává tušit, že je před startem sezóny v dobré herní pohodě. Jak se Haris Harba těší na start fotbalového jara? Cítí se ve formě?

 

Na úvod sezóny a vůbec na celé jaro se moc těším. Všem nám už chybí atmosféra mistrovských zápasů. Tu nemůže žádný přípravný duel nasimulovat. Osobně se cítím velmi dobře, uvolněně a těším se, až to konečně vypukne!

Byl zimní dril hodně náročný? Lišil se nějak od loňské přípravy s Hradcem Králové?
Každá příprava je pro fotbalistu náročná, ale moc dobře víme, že je nezbytná. Myslím si, že jsme ji zvládli úspěšně a dařilo se nám i v přípravných zápasech. Pokud bych měl porovnat přípravy v obou klubech, tak si myslím, že zimní část v Jihlavě byla o něco kvalitnější. Vyhovovalo mi, že jsme hodně trénovali s míčem, tréninky byly hodně pestré a nepochybně prospěšné.

Mimochodem, jak jsi byl spokojen na soustředění v Turecku?
V Beleku to bylo opravdu výborné. Skvělé bylo nejen výborně připravené travnaté hřiště, ale i všechno okolo.

Počítá s tebou kouč Petr Rada na hrot útoku nebo je ve hře i zařazení do záložní řady? Už se cítíš být útočníkem?
V zimní přípravě jsem si vyzkoušel pozici na hrotu i ve středu zálohy. V generálce jsem nastoupil v útoku a cítil jsem se tam velmi dobře. Uvidíme, jaké záměry se mnou trenér nakonec bude mít. Určitě se rád přizpůsobím.

Do jara vstupuješ ve stejné situaci, jako loni s Hradcem. Tvůj tým se opět bude prát o záchranu. Další sestup jistě nechceš dopustit...
S Hradcem nám, stejně jako v Jihlavě, velmi dobře vyšla zimní příprava. Bohužel, do jara jsme ji výsledkově úplně nepřenesli. Věřím, že s Vysočinou se nám bude dařit výrazně lépe, uhrajeme body a v předstihu se v tabulce posuneme do klidnějších pozic. Jsem přesvědčen o tom, že máme tým na to, abychom se v klidu udrželi mezi českou elitou. Každopádně pro mne loňské záchranářské jaro v Hradci představuje velkou zkušenost a poučení do zápasů, které jsou teď před námi.

Co očekáváš od sobotního duelu se Znojmem?
Čeká nás velká bitva, do které půjdou oba týmy s cílem získat tři body. Dnes v Jihlavě absolvujeme trénink a poté vyrážíme na předzápasové soustředění. Věřím, že na zápas budeme dobře připravení, správně vyhecovaní a všichni uděláme maximum pro vítězství!

Hecoval jsi se s krajany Haurdićem a Crnkićem, kteří nastupují ve znojemském dresu?
Anes Haurdić je můj velký kamarád s jsme spolu v častém kontaktu. V sobotu však půjde přátelství na dvě hodiny stranou. Oba budeme chtít uspět a zvítězit.

Takto Haris Harba vstřelil svůj první gól v jihlavském dresu. Stalo se tak v srpnu loňského roku právě v utkání se Znojmem. Kéž by už v sobotu svůj střelecký účet rozšířil!

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu