20.02.2014, Miroslav Fuks

Vysočina zahájí záchranářské tažení duelem proti Znojmu

Vysočina zahájí záchranářské tažení duelem proti ZnojmuZapomeňte na zimní přípravu. O tomto víkendu začíná jarní část Gambrinus ligy, která na obou pólech tabulky slibuje nesmírně zajímavé dění. Cíl FC Vysočina je přitom zcela jasný – udržet svoji příslušnost k české fotbalové elitě i pro příští soutěžní ročník. Na cestě za touto metou čeká jihlavský tým 14 těžkých překážek, přičemž velmi důležitá bude hned ta první – v sobotu 22. února od 14:00 hodin v Brně, kde nalezli svůj přechodný azyl fotbalisté 1.SC Znojmo.

 

Na poslední zápasy FC Vysočina proti Znojmu se dobře vzpomíná, neboť přinesly jihlavskou výhru a čtyři vstřelené branky. Úvodní duel v rámci této zimní přípravy nabídl výhru 4:1 (Mešanović zaznamenal hattrick a jednou skóroval Teplý) a ve 3. kole letošního ročníku Gambrinus ligy se zrodilo jasné vítězství 4:0. Vezme si trenérský triumvirát FC Vysočina z tohoto srpnového duelu nějaké ponaučení? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Marka Zúbka: „V sobotu nás v Brně čeká zcela odlišný zápas. Znojemská sestava prošla změnami a shodná nebude ani naše základní jedenáctka. Upínání k srpnovému duelu by nás mohlo mylně svádět k optimistickému vidění nadcházejícího utkání. To však bude velice těžké a my v něm nesmíme nic podcenit!“

Jaké má asistent Zúbek poznatky o hře znojemského týmu? Nakolik ho zimní změny v kádru proměnily? „Znojmo sice postihly některé hráčské změny, ale trenér Kalvoda zůstal stejný. Svému mírně pozměněnému celku ordinuje stejný herní styl, který mu přinesl bodové úspěchy zejména ve druhé polovině podzimní sezóny.“

S kterými hráči jihlavský tým nemůže do jarního startu počítat? „S určitostí nemůže nastoupit levý obránce Josl, který pyká za čtyři žluté karty. Ze zdravotních důvodů je ohrožen i start Přeučila. Jinak už nyní máme o základní sestavě našeho týmu jasnou představu,“ informoval Zúbek.

Znojmo na brněnském stadiónu pouze hostuje a lze tedy očekávat nižší návštěvu a komornější prostředí. Věříte, že vás fanoušci FC Vysočina do Brna přijedou povzbudit? „Moc bychom si přáli, aby se naši fanoušci do Brna vypravili a pokusili se nám vytvořit příznivou atmosféru zápasu. Snad i oni si uvědomují, jak důležitý start do jarní části sezóny je před námi. Předem jim velmi děkujeme za podporu,“ apeluje na příznivce FC Vysočina asistent trenéra Marek Zúbek.

Doplňme, že Fanklub FC Vysočina na sobotní zápas vypravuje autobusový zájezd za velice výhodných podmínek se sloganem „Buďme v Brně jako doma!“. Bližší informace naleznete ZDE.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Znojma: 5 utkání  4 – 0 – 1   12 : 1

Poslední vzájemné utkání: Vysočina proti Znojmu splnila tříbodový cíl, připsala si první tři body do tabulky a navíc potěšila více než 3.100 diváků, když do sítě prvoligového nováčka nasázela hned čtyři branky! Pod výhru 4:0 (2:0), která představuje nejvyšší vítězství v prvoligové historii klubu, se postupně podepsali Petr Tlustý, Tomáš Marek, Marek Jungr a Haris Harba.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Harba, 3 – Masopust, 2 – Tlustý, Marek, 1 – Koloušek, Jánoš, Šourek, Jungr, Vaculík, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý.

Inkasované karty: 4 – Josl, 3 – Masopust, 2 - Jungr, Karlík, Krejčí, 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Přeučil, Vaculík, Kliment, Harba.

Absence: Josl (trest za 4 ŽK), Přeučil (zranění)

1.SC Znojmo

Trenér: Leoš Kalvoda

Střelci: 4 – Okleštěk, Hrošovský, 3 – Vašíček, 2 – Heinz, 1 – Reljić, Hnaníček, Nepožitek, Helísek, Crnkić.

Sestava v posledním přípravném utkání: Hrubý – Helísek (60. Cihlář), Yonov (62. Hnaníček), Odehnal, Mudra – Lacko (60. Liener), Buchta – Reljić (46. Diarrassouba), Haurdić (60. Gál-Andrezly), Crnkić – Vašíček.

Sestava v posledním ligovém utkání: Hrubý - Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra - Lacko (83. Buchta), Nepožitek - Hrošovský, Okleštěk, Crnkić (70. Tomeček) - Vašíček (90+3. Simerský).

Zimní změny v kádru:

Příchody: Haurdič (přestup FK Sarajevo/BOS), Gál-Andrezly (přestup MFK Košice/SK), Diarrassouba (přestup FK Senica/SK), Liener (přestup MFK Dubnica/SK).

Odchody: Okleštěk (přestup FK Baumit Jablonec), Simerský (konec host. FK Baumit Jablonec), Tomeček a Nepožitek (konec host. SK Sigma Olomouc), Hrošovský (konec host. FC Viktoria Plzeň).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: tým k duelům Gambrinus ligy nastupuje v Brně

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu