11.03.2013, Miroslav Fuks

Fotbalová zima Vysočině vystavila účet za topení

Fotbalová zima Vysočině vystavila účet za topeníZhruba čtvrt miliónu korun. Tak zní účet vystavený na FC Vysočina za vyhřívání trávníku. Ten byl v Jihlavě vybudován v létě před startem Gambrinus ligy a únorové a březnové dny pro něj představovaly velkou zatěžkávací zkoušku.

 

„Vytápět jsme začali v pondělí 4. února, abychom v trávníku nastartovali počátek vegetace. Cílem bylo připravit trávu nejen na úvodní dva domácí duely Gambrinus ligy, ale též na ligovou generálku, kterou jsme sehráli proti Sezimovu Ústí. Díky tomu, že v létě při realizaci vyhřívaného trávníku nebylo možné učinit topnou zkoušku, tak jsme šli trochu do neznáma. Přesně jsme nebyli schopní odhadnout, co s trávníkem vyhřívání udělá a jaké náklady to bude znamenat. Pomohly nám zkušenosti jiných klubů, zejména z Olomouce, kde mají stejný typ trávníku, podloží a vyhřívání,“ informoval Jindřich Březina, vedoucí technického úseku FC Vysočina.

Teď už bez zkušeností rozhodně nejste. Co vám vlastní provoz prozradil? „Předně nás těší, že zimní období a topná sezóna potvrdily, že náš trávník, jeho podloží a systém vytápění jsou velice kvalitně provedeny. Dnes bychom pravděpodobně začali s vyhříváním o týden později, čímž by se celkové náklady mohly dostat pod 200 tisíc korun. Je pravdou, že ještě před zahájením vyhřívání jsme měli obavu, že protopíme částku kolem půl milionu korun. Uvidíme, jaké náklady přinesou příští sezóny, což se bude odvíjet od množství sněhu, intenzity mrazu a počtu únorových zápasů,“ uvedl Březina.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu