05.03.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Postup jsme si prohráli v první půli domácího zápasu

Komňacký: Postup jsme si prohráli v první půli domácího zápasuFotbalová Vysočina byla velmi blízko historickému úspěchu. Úspěšně zvládnutý penaltový rozstřel ji dělil od vyřazení Sparty Praha a postupu do čtvrtfinále Poháru České pošty. V součtu obou pohárových duelů by se tomu ostatně nikdo nedivil, což na tiskové konferenci naznačil i jihlavský trenér František Komňacký.

 

„My jsme si postup prohráli v prvním poločase úvodního zápasu, kdy jsme neproměnili svoje četné vyložené příležitosti. Dnes jsme viděli utkání, které zejména díky závěrečnému penaltovému rozstřelu nepostrádalo dramatičnost. Jinak si ale myslím, že bylo spíše průměrné úrovně. Podíl na tom samozřejmě nese i moje mužstvo, neboť jsme nebyli, zvlášť v první půli, schopní nějaké souvislejší akce a ztráceli jsme míče. Sparta byla v první půli a vypracovala si několik nebezpečných střel a závarů. My jsme paradoxně šli po první vydařené akci do vedení. Ve druhé půli si nevzpomínám, že by Sparta měla větší příležitosti. Naopak my jsme byli o něco nebezpečnější. Škoda, náš druhý gól by zápas hodně změnil. Nakonec byla Sparta šťastnějším celkem,“ řekl k utkání Komňacký. Toho mrzí hodně přísně udělená červená karta pro Tomáše Marka. Ten tak bude s určitostí chybět v sobotním těžkém ligovém utkání na půdě Sigmy Olomouc.

Jihlavský trenér se vyjádřil i k penaltovému rozstřelu: „Penalty jsme den před zápasem trénovali a všichni tři střelci, kteří je na Spartě zahodili, je na tréninku proměňovali s přehledem. Když střílel Lafata, tak jsem našemu gólmanovi Hanušovi poradil, ať se proti Davidovi nehne a zůstane stát. Lafata opravdu zamířil do středu, takže mě mrzí, že balon nakonec do sítě propadl," litoval Komňacký.

Sparťanský lodivod Vítězslav Lavička nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen: „Jihlava pro nás byla v součtu obou zápasů hodně tvrdým oříškem. Věděli jsme, že nám nedá nic zadarmo. Přestože jsme v prvním poločase inkasovali, tak při porovnání obou poločasů můžeme říci, že jsme v prvním poločase byli aktivnější. Vytvořili jsme si několik dobrých gólových možností a zužitkovali jsme dobře kopnutou standardní situaci. Na druhou stranu jsme propadli při penaltě v naší šestnáctce. Ve druhém poločase jsme chtěli zvýšit aktivitu a přidat góly, ovšem proti dobře organizované defenzívě Vysočiny jsme se nedokázali prosadit. Navíc Jihlava vyrážela do nebezpečných brejků. My jsme možná mohli rozhodnout v závěru při šanci Kweukeho. Nakonec o všem rozhodla penaltová loterie. Jsme rádi, že máme brankáře, který takhle umí chytat pokutové kopy. Postoupili jsme s odřenýma ušima. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl po utkání.

  • pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší i Youtube kanál Ježour TV. Krom hlasů trenérů z tiskové konference zde najdete i názor brankáře Jana Hanuše.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu