15.02.2013, Miroslav Fuks

Juniorská liga odstartuje jako první

Juniorská liga odstartuje jako prvníŘekli byste, že páteční duel Gambrinus ligy bude zároveň fotbalovým startem celého jara? Omyl! Už v úterý 19. února vykročí do jarní části Juniorské ligy mladíci FC Vysočina. Od 13:30 hodin hostí na umělé trávě v areálu na Stoupách druhý celek tabulky Slavii Praha. O předsezónní rozhovor jsme požádali Romana Kučeru, trenéra, jenž tým vede společně s kolegou Pavlem Procházkou.

 

Se Slavií jste na podzim na její půdě remizovali 1:1. Je v silách týmu porazit ji?
Slávistická juniorka se poměrně výrazně prolíná s prvním týmem. Ostatně hned tři hráči – Mikula, Hurka a Dobrotka – se v zimě přesunuli do kabiny „áčka“. Tým našeho nadcházejícího soupeře tedy doznal poměrně velkých změn. Sílu Slavie však příliš neřešíme, protože se zaměřujeme na sebe. Na jaře se chceme prezentovat kvalitní ofenzivní a kombinační hrou. Na jarní start se těšíme, věříme, že jsme na soutěže dobře připraveni a je v našich silách soupeře porazit.

Jak jste spokojen s průběhem zimního období?
Z pohledu objemu a intenzity kondiční přípravy jsme vše absolvovali a troufám si tvrdit, že jsme dobře připravení. Otázkou je naše herní forma, která zatím není ideální. Lze předpokládat, že ji budeme ladit ještě v úvodních zápasech Juniorské ligy. Jinak mne těší, že jsme se v zimě vyhnuli vážnějším zraněním. Zasáhla nás jen chřipková epidemie, přičemž v současné době pro nemoc postrádáme Brabce a Vokouna.

Nakolik se váš tým oproti podzimu proměnil?
Z podzimního kádru odešel vlastně jen záložník Sodomka, který se vrátil do SFK Vrchovina. Další odchody se týkají hráčů, kteří na podzim působili v jiných klubech. V Arsenalu Česká Lípa bude chytat gólman Procházka, pravý bek Šandera je na hostování s přestupovou opcí v druholigové Čáslavi a stoper Filip vyměnil Břeclav za ambiciózní Zábřeh.

Příchodů je celá řada. Do kádru juniorky ze z „áčka“ vrátili ofenzivní hráči Zeman a Štancl, po hostování ve Žďáru nad Sázavou jsme v týmu přivítali záložníka Vacka a hostování skončilo i útočníkům J.Kučerovi (Havlíčkův Brod) a Císařovi (Třešť). Půlroční šanci znovu nastartovat svoji kariéru a prosadit se do našeho prvoligového týmu dostávají stoper Marák (hostování ŠSK Bílovec) a levý záložník Košulič, který je kmenovým hráčem Zbrojovky Brno a má na svém kontě i jeden start v Gambrinus lize.

Co říci k novým či staronovým tvářím ve vašem mužstvu?
Právě Košulič má, pokud na sobě bude pracovat, potenciál k tomu, aby se do prvoligového kádru dostal. U Jindřicha Kučery věříme, že se po vleklém zranění vrátí do své formy, kterou měl ve starším dorostu, týmu pomůže a bude zase střílet branky.

S jak širokým kádrem do soutěže půjdete?
Podzim jsme dohrávali s velice úzkým kádrem, což bychom na jaře neradi opakovali. Pro 17 zápasů Juniorské ligy chceme mít k dispozici stálý kádr patnácti fotbalistů, přičemž nepočítáme dlouhodobě zraněného Hráčka, který je po plastice křížového vazu. Znamená to, že do dubnového termínu, kdy končí přestupy v amatérském fotbale, na hostování do divizních celků ještě odejdou někteří naši junioři. Chceme, aby měli pravidelné herní vytížení. Vše se samozřejmě bude odvíjet od pohybu v kádru prvního týmu, kde je nyní 29 fotbalistů. Někteří možná už brzy zamíří na hostování, jiní se přesunou do kabiny juniorky. Jasněji v tomto směru bude v úterý.

Nakolik počítáte s využitím fotbalistů z kádru „áčka“?
Předpokládáme, že bude zachován model, který platil na podzim. Tedy, že za nás budou nastupovat hráči, kteří jsou věkem junioři a nenastupují za tým kouče Komňackého.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu