13.06.2012, Miroslav Fuks

Tecl: Fanouškům děkuji za přízeň a ocenění práce

Tecl: Fanouškům děkuji za přízeň a ocenění práceTradiční internetové hlasování fanoušků FC Vysočina hledající nejlepšího hráče odehrané sezóny je u konce. Rozhodně není překvapením, že si to o pomyslnou korunu rozdali Stanislav Tecl a o osmnáct let starší Jaromír Blažek. Nakonec se zkušený gólman musel sklonit před nejlepším střelcem týmu. Ten získal rekordních 2.065 bodů a Blažek za ním zaostal o necelých 200 bodů. Třetí příčka připadla neúnavnému bojovníkovi na hrotu útoku – Tomáši Sedláčkovi.

 

Stanislav Tecl neskrýval radost z tohoto ocenění: „Fanouškům bych chtěl především velmi poděkovat za jejich přízeň a ocenění mé práce na hřišti. Hrozně si jí vážím a v nadcházející sezóně udělám všechno pro to, abych ji neztratil. Představuje pro mne další příjemnou motivaci do letní přípravy.“

Po skončení druholigového ročníku jsi plnil reprezentační povinnosti. Stihl jsi po nich dovolenou?
Z Andory jsem se vrátil minulou středu a poté jsem už usoudil, že nemá smysl vyrážet někam k moři. S přítelkyní jsme se rozhodli zůstat doma. Jezdíme po návštěvách, užíváme si a v klidu relaxujeme.

Nelituješ tedy účasti na kvalifikaci „jednadvacítky“?
To rozhodně ne! A to i přesto, že jsem nakonec nezasáhl ani do domácího zápasu s Černou Horou, ani do utkání v Andoře. Zde jsem už byl připraven do hry, ale nakonec se zranil levý bek Lecjaks a trenér Josef Dovalil musel střídat jinak. Jsem strašně rád, že jsem tuto reprezentační akci mohl absolvovat. Byl jsem na ní jako jediný hráč z II. ligy a předem bylo jasné, že jedu až jako třetí útočník. V týmu panovala výborná atmosféra, splnili jsme úkol a já mohl poznat hráče, kteří působí v zahraničí. Skvělé samozřejmě bylo, že jsem se v jednom týmu opět sešel s bývalými spoluhráči z Jihlavy – Honzou Kopicem a Pepou Hušbauerem.

Mimochodem, co říkáš na dosavadní vystoupení reprezentačního „áčka“ na EURU?
V pátečním zápase proti Rusku nám vůbec nic nevycházelo, naopak soupeř byl maximálně efektivní. Proti Řecku naši předvedli skvělou první půli a ve druhé části zápas zaslouženě dotáhli do vítězného konce. Po hodně zbytečně inkasované brance top ale neměli vůbec jednoduché. Pevně věřím, že už si reprezentace svoji slabší chvilku vybrala a že dokáže postoupit do čtvrtfinále.

A komu vedle českého týmu fandíš na šampionátu nejvíce?
Nizozemí a Španělsku.

Asistentem reprezentace je František Komňacký, který je zároveň novým koučem Vysočiny. Co na jeho angažování říkáš?
Vím, že je to velice kvalitní trenér, což mi potvrdili i spoluhráči v reprezentaci. V předchozích angažmá toho hodně dokázal a navíc se prezentuje ofenzivním fotbalem. Určitě se těším na spolupráci s ním!

A těšíš se i na náročnou letní přípravu?
S postupem do Gambrinus ligy je pro nás vše lehčí. Všichni jsme ještě v postupové euforii a na zápasy mezi elitou se velmi těšíme. To nám jistě hodně pomůže při zvládnutí letní přípravy. Už se těším na první trénink a na kluky!

Podle některých médií jsi však měl přípravu zahájit v Olomouci…
Vůbec nevím, kde se tato spekulace vzala. S trenérem Pivarníkem jsem měl dobrý vztah, ale ze strany Sigmy k žádné nabídce nedošlo. S Jihlavou jsem si vybojoval vytoužený postup do Gambrinus ligy a nyní mám velkou šanci si ji zahrát. Je mi jasné, že i v našem kádru bude velká konkurence a budou hrát jen ti nejlepší, přesto asi bude moje výchozí pozice o něco jednodušší, než kdybych v létě změnil klubu. V tuto chvíli se soustředím na to, abych v dresu Vysočiny dokázal, že mohu v nejvyšší soutěži pravidelně nastupovat.

Hráč jara 2012

Hráč podzimu 2011

Tecl Stanislav

2065

Tecl Stanislav

420

Blažek Jaromír

1879

Jungr Marek

300

Sedláček Tomáš

797

Uvarenko Maksims

296

Halama Jan

678

Kučera Tomáš

140

Veselý Michal

460

Tlustý Petr

110

Jungr Marek

358

Mešanović Muris

93

Kučera Tomáš

317

Da Silva Gabriel

81

Tlustý Petr

302

Sedláček Tomáš

56

Mešanović Muris

257

Velický Stanislav

55

Da Silva Gabriel

199

Karlík Karol

52

Velický Stanislav

185

Šilinger Jan

52

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu