31.03.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Utkání jsme zaslouženě vyhráli

Pivarník: Utkání jsme zaslouženě vyhráliVe Vlašimi to pro Vysočinu nebyl vůbec lehký zápas. Domácí byli v dobré formě, vždyť doma před dvěma týdny zdolali Zlín a v posledním kole získali bod na Bohemians. Nyní toužili po skalpu Vysočiny, která se naopak v uplynulých týdnech trápila. Jihlavským hráčů psychicky jistě nepomohly ani sobotní dopolední výsledky. Přesto důležitý test zvládli a po zásluze získali tři body. To potvrdil i exjihlavský kouč Vlašimi Luboš Urban.

 

„Byla to zasloužená porážka. Na Jihlavu jsme byli, myslím, dobře připraveni a věděli jsme, co bude hrát. Jenže takové zápasy jsou o první gólu, který po naší chybě vstřelila Vysočina. Soupeře to strašně nakoplo, hrál od půlky, dobře zahušťoval střed pole a byl organizovaný. Nám to dělalo strašné problémy, naši záložníci neměli na nic čas. Bylo tam mnoho soubojů a málo mezihry. Vzápětí jsme inkasovali podruhé, opět po hrubce našeho hráče pramenící z přemíry snahy. Zpět do zápasu jsme se dostali díky penaltě, ožili jsme a ve druhé půli, kdy jsme měli vítr v zádech, jsme chtěli hrát více nátlakově. Jenže přišla naše triviální chyba při rohu, které proti našemu nejpomalejšímu hráči Pokornému využil nejrychlejší hráč soupeře Tecl. V závěru jsme se snažili ze standardních situací, ale ty jsme strašně špatně kopali. Ukázalo se, že našemu mladému týmu schází zkušenosti.

To jihlavský trenér Roman Pivarník byl po utkání mnohem spokojenější: „Utkání jsme zaslouženě vyhráli. Škoda, že jsme nedokázali využít další šance, které jsme měli. Stejně mne mrzí situace za stavu 0:2, kdy proti nám byla nařízena penalta, a soupeř se dočkal kontaktního gólu. Jsem rád, že jsme dokázali vstřelit gól na 1:3 a utkání jsme zvládli do vítězného konce.“

Určitě je potěšující, že se do sestavy začínají vracet zranění hráči…
To jednoznačně. Gabriel hrál ve Vlašimi v základní sestavě, Vaculík naskočil ve druhé půli a Tlustý s Šilingerem už se zapojují do tréninkového procesu a od pondělí půjdou naplno s týmem. Uvidíme, koho budeme moci použít v pátečním zápase. Je pravděpodobné, že s ohledem na vyžluceného Gavriće nastoupí na levém okraji obrany Šilinger.

Pro utkání s Vlašimi jste změnili rozestavení, které se může zdát být více defenzivní. Přesto jste byli hodně nebezpeční a vstřelili tři branky…
Rozestavení jsme nezměnili kvůli tomu, že bychom měli problém v defenzívě nebo jsme dostávali mnoho gólů. Spíše jsme v posledních zápasech měli problém ve středu pole, které jsme neovládali dle našich představ. Chtěli jsme poměr sil v záloze vyrovnat a tak jsme do ní zařadili dva klasické střední záložníky, kteří jsou více defenzivně ladění. Věřili jsme, že přesto budeme v ofenzívě hodně nebezpeční, což se v utkání nakonec potvrdilo.

Tím, kdo zlomil dvojzápasový gólový půst FC Vysočina, byl, dle očekávání, útočník Stanislav Tecl. Nakonec se trefil hned dvakrát. Jak tyto zásahy viděl?
První gól byl docela lehký. Haly z přímého kopu dobře vystřelil a já měl lehkou práci při dorážce. Branka na 1:3 vznikla z našeho brejku po rohu. Kuča mi dal dlouhý míč, Vlašim hrála na velké riziko a u mne byl jen jeden obránce. Ve vápně se mi ho podařilo zaseknout a poté se mi podařilo skórovat střelou po zemi podél gólmana.

Naopak tě asi zamrzelo při odpískaném pokutovém kopu…
Vlašim zahrávala standardku a ve vápně došlo k běžnému souboji tělo na tělo, jakých jsou při každém utkání desítky. Při nich vždy záleží jen na rozhodnutí sudího. V tomto případě pískl penaltu.

Hrál jsi v útoku sám. Vyhovovalo ti to takto více, než s parťákem?
Těžko hodnotit. Já se musím přizpůsobit každému rozestavení a snažit se vždy podat co nejlepší výkon. Jsem rád, že se to ve Vlašimi povedlo.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu