14.03.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Věříme, že by na Znojmo mohla naše hra platit

Pivarník: Věříme, že by na Znojmo mohla naše hra platitVysočinu v neděli čeká pořádně tvrdý znojemský oříšek. Na jaře si na něm vylámali zuby fotbalisté Zlína a Sokolova a svěřenci trenéra Smrčka nyní touží po skalpu exjihomoravského soka – Vysočiny Jihlava. Ani tým kouče Pivarníka však na jaře dosud nepoznal hořkost porážky, navíc se po úvodních dvou kolech vyšvihl na vytouženou postupovou příčku. Fanoušci se tak mohu těšit na atraktivní souboj!

 

Motivace Znojma bude o to větší, že jejich dosavadní druholigová měření s Jihlavou vždy skončila ve prospěch soupeře. A co víc, znojemští v těchto třech duelech nedokázali ani jednou skórovat. Jejich cesta za gólem však ani v neděli nebude jednoduchá, neboť obrana Vysočiny dirigovaná zkušeným gólmanem Blažkem na jaře zatím drží čisté konto!

Znojemskému týmu to však na jaře střílí. V premiéře na domácí půdě zdolal ambiciózní Zlín 4:1, když se hattrickem zaskvěl nejlepší střelec soutěže Vašíček a jednu branku přidal Mudra, a v Sokolově zajistily cennou remízu trefy Oklešťka a Rolince v poslední desetiminutovce. Doplňme, že velký podíl měl na těchto gólech ještě nedávno jihlavský levý obránce a znojemský odchovanec Tomáš Cihlář, neboť první padl po jím zahrávaném rohovém kopu a druhý po jeho silné disciplíně – autovém vhazování.

Co by mělo podle jihlavského trenéra Romana Pivarníka platit na osmý celek tabulky? „Čeká nás silný soupeř, který, stejně jako my, slušně zvládl vstup do jara, když získal 4 body. My samozřejmě v neděli uděláme maximum pro to, abychom duel dovedli do vítězného konce. Věříme, že by na Znojmo mohla platit naše hra založená na přízemní kombinaci, přímočarosti a samozřejmě i zodpovědnosti.“

Domácí budou v neděli postrádat vyžluceného kapitána Yonova. Bude pro Znojmo velkou ztrátou? „Troufám si říci, že Yonov je pro Znojmo klíčovým hráčem. Zejména v domácím prostředí je velice platný. Je to vůdčí typ, rozehrává standardní situace, zakládá útoky a organizuje obranu. Nutno dodat, že ani my nebudeme kompletní,“ podotkl Pivarník.

Sestava Znojma v posledním ligovém zápase: Hrubý - Sukup (84. Krhut), Avdič, Yonov, Cihlář - Mudra, Lacko, Hnaníček (87. Mandula), Zifčák (70. Okleštěk) - Vašíček, Rolinc.

Poslední vzájemný zápas: Ten byl na podzim pro Vysočinu nesmírně důležitý, neboť přišel po dvou úvodních domácích porážkách, po remíze v Čáslavi a poté, co tým opustil tehdejší kapitán Filip Dort. Jihlavský celek byl pod tlakem a v domácím prostředí musel konečně vyhrát. To se nakonec podařilo díky dvěma trefám Tomáše Sedláčka. Přitom znojemský Pacanda trefil v první půli tyč a ve 25. minutě měli hosté možnost největší - Yonova však Uvarenko z penalty vychytal. Více ZDE

Vzájemná ligová bilance 1.SC Znojmo a FC Vysočina Jihlava:
- 3 utkání  0 – 0 – 3   0 : 9

Web soupeře: www.1scznojmo.cz

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu