06.03.2012, Miroslav Fuks

Procházka: Tým je připraven a úkol splní

Procházka: Tým je připraven a úkol splníDruhým celkem FC Vysočina, který vstoupí do jarních bojů, je extraligový starší dorost. Tým označovaný U-19 měl odvetnou část ročníku zahájit už v sobotu 3. března v Hradci Králové, ovšem na východě Čech nedisponují certifikovanou umělou trávou a tak byl duel odložen. Tým trenéra Pavla Procházky tudíž jarní výkop čeká tuto sobotu 10. března, kdy od 11 hodin hostí Pardubice. S jakým cílem jde do sezóny? Nemá obavy ze sestupového nebezpečí?

 

Trvalou ambicí je vychovat konkurenceschopné hráče, kteří se jako odchovanci v budoucnu úspěšně prosadí v juniorce a postupně až do prvního týmu mužů. Proto nezbytně potřebujeme zachovat působení v nejvyšší dorostenecké soutěži, což je náš další cíl pro jaro. Na základě zkušeností z předchozích sezon usuzuji, že tým je dobře připravený a tento úkol naplní. Při kvalitě a vyrovnanosti soutěže to však nebude nic snadného. Klukům věřím a jsem přesvědčen, že to společně dotáhneme do zdárného konce.

Obligátní dotaz - jak hodnotíte průběh zimní přípravy?
Celý plán zimní přípravy jsme bez větších potíží zvládli naplnit s výjimkou dvou tréninků během zimního soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Tehdy jsme trénink s ohledem na kruté mrazy operativně přesunuli do haly. Během zimy jsme pravidelně kombinovali přípravu v posilovně s tréninky na umělé trávě, kde byla náplň většinou zaměřena na herní činnosti, a s přípravou na tartanové dráze, kde jsme zlepšovali kondiční připravenost. Do týdenního mikrocyklu byla pravidelně zařazena regenerace a kompenzační cviky. Víkendy patřily přípravných zápasům, kterých jsme dle plánu odehráli šest.

Jak se kádr mužstva během zimy proměnil? Kteří noví fotbalisté do něj zapadli?
Do přípravy byli z B dorostu zařazeni Leoš Hanousek, Marek Hošek, Tomáš Ločárek a brankář Jiří Kubát, který však po dohodě klubů ukončil koncem února hostování a vrátil se do Havlíčkova Brodu. Z C dorostu byl posunut útočník Štěpán Maruš. Všichni do kolektivu zapadli bez větších problémů, projevili snahu se prosadit v týmu a zlepšovat svoji výkonnost.

Který z těchto noviců na sebe během zimy nejvíce upozornil?
Nechci být unáhlený a po zimní přípravě některé hráče vyzdvihovat a naopak, ale statistika a celkové hodnocení ukazují na hrotového útočníka Štěpána Maruše.

Tým v zimě trápila četná marodka. Jak jste na tom před startem jarních bojů?
Zdravotní stav není před začátkem jara ideální, ale oproti podzimu, kdy byli mimo hru Kotnour, Hráček, J.Kučera, Mlčoch a Císař, je situace přece jen lepší. Do úvodních kol nezasáhne Filip Dvořáček, kterého trápí natažený sval, Marek Hošek, jenž je po operaci kolene, Jindřich Kučera, který dlouhodobě laboruje s třísly a nyní ho čeká pobyt v lázních, David Mlčoch, jenž absentuje kvůli nataženým vazům v kotníku, a Petr Císař, který po roční pauze začal s postupným individuálním tréninkem.

Počítáte na jaře i s Klimentem, který se připravuje s "áčkem", a Štanclem a Kavkou, kteří náleží do kádru juniorky?
Tito fotbalisté byli posunuti do dospělého fotbalu z výkonnostních důvodů, a pokud nenastane mimořádná situace zapříčiněná velkou marodkou, tak nepředpokládáme jejich nasazení do soutěžních utkání. V klubu se tyto posuny praktikují každoročně, tak i letos se s tím budeme muset vyrovnat. Nezastírám, že kvalita těchto hráčů nám bude citelně scházet.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu