03.03.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Svázala nás nervozita, výkon nebyl ideální

Pivarník: Svázala nás nervozita, výkon nebyl ideálníVydařenou zimní přípravou namlsaní fanoušci FC Vysočina věřili, že jejich hráči vstoupí do jara výhrou na půdě Ústí nad Labem. Jenže jihlavští fotbalisté nepodali optimální výkon a lídr tabulky ve vzájemném měření prokázal své kvality. A tak se oba celky v důležité jarní premiéře rozešly bez branek. Jak zápas viděl trenér Roman Pivarník?

 

Nemůžeme být zklamaní. Je třeba si uvědomit, že Ústí má doma obrovskou kvalitu. Vždyť zde už dlouhé roky neprohrálo. Ano, přijeli jsme sem s cílem zvítězit, na druhou stranu musíme být rádi za plusový bod ze stadiónu prvního celku soutěže. Jen mne mrzí, že jsme byli více nervózní, než jsme měli být. Nebyli jsme schopní praktikovat naši hru založenou na kolmých přihrávkách. Zbytečně jsme hráli vrchem, což byla voda na domácí mlýn. Náš dnešní výkon nebyl tak nadstandardní, jak měl být. Projevila se i nervozita mladých hráčů z důležitého utkání. Prostě jsme nepodali optimální výkon.

Přesto jsme měli ve hře dobré pasáže a momenty, jen škoda, že jsme některé šance nedokázali zužitkovat. Troufám si říci, že jsme si více větších šancí vytvořili my, naproti tomu Ústí bylo nebezpečné hlavně ze závarů a standardních situací.

V jakých ohledech hráči zaostali za hrou v  přípravě?
Bylo vidět, že jde o první zápas jara, který má navíc velký význam. Hráče více než obvykle svazovala nervozita a zodpovědnost za výsledek, což se projevilo v tom, že naše práce s míčem a výbušnost nebyla ideální.
Za další je třeba říci, že místo toho, abychom „hřiště zmenšili“, tak jsme se zbytečně přizpůsobili roztažené hře, kterou se prezentovalo Ústí. Nebyli jsme proto dostatečně blízko u sebe, neudrželi jsme tak často míč a nebyli jsme potřebným způsobem konsolidovaní.

Kteří hráči podali výkon podle vašeho gusta?
Předně je třeba říci, že v Ústí bylo k vítězství třeba, aby většina hráčů podala nadstandardní výkon. Místo toho hrála polovina pod své možnosti. To v pohodě stačilo jen na remízu. Svým výkonem vyčníval Halama a zcela bez problémů zápas zvládl brankář Blažek, který však neměl tolik práce. Hlavně dokázal vyřešit několik nepříjemných závarů a standardních situací. V ofenzívě nám scházel Tecl, který je v poslední době ve velmi dobré formě a přes své mládí náleží k pilířům naší sestavy.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu