17.02.2012, Miroslav Fuks

FC Vysočina v sobotu vyráží na týdenní soustředění

FC Vysočina v sobotu vyráží na týdenní soustředěníZimní příprava fotbalistů FC Vysočina jde do finále. Ti už vědí, že mají za sebou náročné kondiční a silové galeje a že se mohou těšit hlavně na fotbal a zápasy. Těšit se mohu i na kvalitní soupeře, přírodní trávu a příjemné hotelové prostředí. To vše je totiž čeká na nadcházejícím herním soustředění v Itálii.

 

Cesta na jih Evropy odstartuje v sobotu 18. února, kdy jihlavský tým nabere kurz Trnava. Populární Spartak si FC Vysočina pozval k ligové generálce. Zápas má výkop stanoven na 14:00 hodin a jeho předehrou bude přímo na stadiónu pietní rozlučka se zesnulou československou fotbalovou legendou - Ladislavem Kunou. „Doufám, že se zápas na vyhřívaném trávníku uskuteční a nijak ho nenaruší aktuální sněhové přívaly. Do Trnavy se těším, neboť jsem zde jako hráč odehrál mnoho zápasů ve federální lize a v minulých sezónách jsem zde vedl do zápasů Prešov a Dunajskou Stredu. Čeká nás velmi kvalitní soupeř na starém stadiónu, který však má velké fotbalové charisma," řekl k sobotnímu duelu trenér Roman Pivarník. Ten ještě do zápasu nemůže počítat s Vaculíkem, jenž ještě není plně připraven. „Na soustředění bereme 22 hráčů, tudíž ze současného čtyřiadvacetičlenného kádru budou muset zůstat dva fotbalisté doma."

Z Trnavy zamíří jihlavský autobus do rakouského Kapfenbergu. Zde tým přespí, v neděli dopoledne si zatrénuje na vyhřívané umělé trávě, absolvuje regeneraci a poté odjede na místo soustředění v italském městečku Coccaglio nedaleko Brescie. „Cesta do Itálie je příjemně rozložená a vyplněná do dvou dnů, tudíž je z našeho pohledu zcela optimální. V místním čtyřhvězdičkovém Hotelu Touring najdeme ideální podmínky k tréninku i regeneraci. Maximálně se budeme snažit o využití přírodního travnatého hřiště. Chceme se věnovat tomu, co nám mrazivé počasí a nekvalitní terény v Česku neumožňují - na herní kombinace, standardní situace a taktiku. Hráči v uplynulých týdnech absolvovali a vstřebali velké tréninkové objemy, které je posunuly výrazně dopředu. Zlepšení fyzických ukazatelů ve středu potvrdily další testy fyzické připravenosti na fakultě v Praze. Manko však nyní máme v technicko-taktické přípravě, které bude patřit nadcházející herní soustředění," uvedl trenér Pivarník.

A nezůstane jen u tréninků. Vedle Trnavy poměří FC Vysočina síly se dvěma celky II. italské ligy - ve středu proti Brescii Calcio a v sobotu zpět na cestě do Česka proti Hellasu Verona. „Druhá nejvyšší italská soutěž má v příštím víkendu pauzu, tudíž můžeme očekávat velmi těžké prověrky proti silným celkům, které převyšují průměr české Gambrinus ligy. Tyto zápasy nám mohou před startem II. ligy mnohé napovědět," zdůraznil jihlavský lodivod.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu