31.03.2011, Miroslav Fuks

Vrzáček: „Každá výhra posílí psychiku týmu“

Vrzáček: „Každá výhra posílí psychiku týmu“Fotbalisté FC Vysočina v sobotu 2. dubna vyráží na nepříliš oblíbený „výlet“. V netradiční ranní čas nastoupí na půdě Baníku Sokolov. Znovu se tak společně se svými fanoušky vrátí na stadión, na němž v posledních dvou představeních inkasovali dvakrát po pěti brankách. Nebojí se trenér Josef Vrzáček, že se tato nemilá „tradice“ bude opakovat? Podaří se jihlavských fotbalistům ze Sokolova něco vytěžit?

 

Tyto dva poslední výsledky jsou pro nás dobrým varováním. Hráčům jsme je na počátku týdne připomněli. Více se však minulostí nechceme zatěžovat. Nyní nastala nová situace a týmy se dost pozměnily.

Mimochodem, co říkáte na výsledky posledního druholigového kola, které Vysočinu posunuly na kýženou 2. pozici tabulky?
Druhá liga je nesmírně vyrovnaná a na jaře jistě ještě přinese řadu nečekaných výsledků. Nás jistě posun na 2. příčku těší, což lze pozorovat na zlepšené atmosféře v kabině. V žádném případě to však neznamená, že bychom mohli polevit v koncentraci. Musíme v každém kole bojovat o výhru. Ty jsou poté tím nejlepším posílením psychiky hráčů a celého mančaftu.

Jaké jsou vaše poznatky k jarním výkonům a hře Baníku?
Sokolovu nevyšel vstup do jara, což trenéra Látala donutilo ke změnám v sestavě. Pozitivní signál přišel v posledním kole na půdě posílené juniorky Sparty. Sokolov zde dokázal zvítězit. Tento tým rozhodně disponuje velkou kvalitou a zkušenostmi. Jednoznačně nepatří na současné příčky tabulky. Čeká nás velmi těžký duel na půdě soupeře.

Na kterého hráče soupeře byste chtěl upozornit?
Za Sokolov již nehraje Pilař, ale jména Dřížďal, Čada, Javorský, Vaněček, Duchnič, Šilhán či Podrazký mluví za vše.

Zvažujete změny v sestavě? Budete mít k dispozici větší výběr útočníků?
Ve stavu zraněných je záložník Vaculík. Už trénují Mešanović, Šimonek a Gavrić. Zatím jen individuálně se připravuje další hrot Bača. K sestavě lze říci, že budeme vycházet ze složení v domácím utkání se Sezimovým Ústím.

  • připomínáme, že hráče můžete povzbudit přímo do kabiny a to vzkazem ZDE!

Vzájemná ligová bilance FK Baník Sokolov a FC Vysočina

- 9 utkání  2 – 3 – 4  14 : 10
- poslední vzájemný duel proběhl na podzim loňského roku a důležitou výhru FC Vysočina 2:1 (1:0). Skóre utkání otevřela penalta proměněná Filipem Dortem. Strhující byl závěr – hosté v 88. minutě Pilařem vyrovnali, ovšem Martin Bača v 90. minutě strhl vedení na stranu Jihlavy.

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu