08.03.2011, Fanklub - Milan Flaška

Marek Zúbek: "Věřím, že Jihlava letos postoupí"

Marek Zúbek: ”Věřím, že Jihlava letos postoupí”Přinášíme vám rozhovor s hráčem, který za svou bohatou kariéru odehrál v naší nejvyšší soutěži neuvěřitelných 16 sezon. Jihlavští fanoušci si ho pamatují jako bojovníka s bezedným fyzickým fondem, který neúnavně dřel od první do poslední minuty – defenzivní záložník Marek Zúbek.

 

Zkušený defenzivní záložník, znamenitý organizátor hry a dirigent týmu začínal v Bedřichově u Jihlavy, ještě coby žák však přišel do Brna. V lednu 2003 přestoupil do belgického Lommelu, ale už v dubnu se vrátil. Klub totiž v březnu zkrachoval a hráč dostal od Mezinárodní fotbalové federace výjimku a mohl změnit dres i mimo přestupní termín. V Brně však zůstal jen do léta, kdy přestoupil do Ostravy, jenže neuspěl a v lednu 2005 se do Brna vrátil na hostování. Po půl roce odchází na hostování do Jihlavy, kde se během 28 ligových zápasů stává jedním z nejoblíbenějších hráčů v jihlavské historii. V létě 2006 jde do Zlína, po dvou letech angažmá opouští a svoji bohatou kariéru zakončí v rakouských nižších soutěžích. V současné době zastává pozici asistenta trenéra staršího dorostu Zbrojovky Brno.

Marku, jaký je tvůj nejlepší a nejhorší fotbalový zážitek?
Pro mě byly nejlepšími zážitky zápasy před plnými tribunami. Je to velmi motivující, když vás vyprodaný stadion žene dopředu. Přál bych zažít každému ten pocit při nástupu na zápas, kdy čekáte v tunelu a slyšíte řev tribun. Měl jsem štěstí, že jsem to zažíval pravidelně na začátku mojí kariéry v Brně. Co se týče nejhorších zážitků, mám  v hlavě dva. Ten první je z působení v Brně, kdy jsme v poháru UEFA prohráli na hřišti Rapidu Vídeň 6:1. V hledišti bylo asi šest tisíc brněnských fanoušků. V tom zápase jsem měl být jedním z tahounů týmu, ale ten zápas se mi škaredě nepovedl. Dalším je samozřejmě sestup s Jihlavou z první ligy. V dalším působení jsem taky sestoupil se Zlínem, ale ten první mě upřímně mrzí víc.

Půjdeme ve vzpomínkách  hlouběji. Kdo ti dal v minulosti jako trenér nejvíce?
Zažil jsem množství trenérů a každý mě nějak ovlivnil, ať už pozitivně nebo negativně. Každá zkušenost je dobrá. Vzpomínám si na jihlavského trenéra Schleifera, pod kterým jsem hrával od 11-12 let, potom v Brně dorosteneckého trenéra Haraštu. Dalším byl trenér Večeřa. Těmto pánům jsem vděčný za to, že mi ukázali cestu.

  • kompletní rozhovor naleznete na webu fanklubu - ZDE

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu