05.03.2011, Miroslav Fuks

Dorost otevřel jaro výhrou nad Slováckem

Dorost otevřel jaro výhrou nad SlováckemOponu fotbalového jara dnes z pohledu FC Vysočina i celého fotbalu v našem kraji otevřel extraligový staršího dorost. Ten se v úvodním kole na domácí umělce střetl s celkem 1.FC Slovácko, kterému chtěl vrátit porážku z konce podzimu i ze zimní přípravy. Přestože svěřenci kouče Pavla Procházky prohrávali 0:1, dokázali skóre duelu otočit díky dvěma standardním situacím Aloise Zemana. Tu první zužitkoval Roman Turek a vítězný gól vstřelil kapitán Martin Štancl – 2:1 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
16.kolo, sobota 5.3.2011, 11:00
2:1
(0:0)
SlováckoSlovácko
 
Góly: 61. Turek, 78. Štancl - 50. Kovář
Diváci: 50
FC Vysočina: Kotnour – Cipruš, Turek, Beránek, Tvrdý – Hráček, Vodáček (61. Šuta) – Masopust (90. Brabec), Štancl, Kliment – J.Kučera (61. Zeman)
 

Komentář

První půle a vlastně i celý zápas nesly známky prvního zápasu sezóny. Převažovala hlavně velká snaha a bojovnost. Šancí bylo minimum. Zápas se rozhodoval ve druhé půli. Nejdříve ve 49. minutě nebyl k nevoli domácího publika uznán gól J.Kučery a vzápětí se hosté po centru z levého křídla dočkali vedoucí branky, když hlavou skóroval Kovář. Vysočina nechtěla prohrát a mobilizovala do útoku. Kýžený obrat přinesla 61. minuta, kdy na hřiště přišlo duo Zeman – Šuta. Prvně jmenovaný vzápětí rozehrál volný přímý kop a Turek se prosadil hlavou – 1:1. V 73. minutě zprava odcentroval Masopust a Kliment hlavičkoval těsně vedle levé tyče. O 5 minut později už domácí borci vedli. Zeman přímý kop napálil přesně do tyče, kam první doběhl Štancl a bez větších  problémů dorazil míč do branky – 2:1. Hektický závěr přinesl snahu Slovácka a nebezpečné brejky Jihlavy. Nadějné přihrávky Zemana však v 83. minutě nezužitkoval Kliment a o minutu později Šuta. V těchto soubojích byl vždy úspěšnější gólman hostí.

„Jsem rád, že jsme do jara vstoupili vítězně. Kluci si za kolektivní výkon a bojovnost zaslouží poděkování a pochvalu. Těší mne, že nám vyšlo střídání za nepříznivého stavu 0:1. Zeman prokázal fotbalovou kvalitu. Na druhou stranu je třeba říci, že náš výkon na počátku jara ještě nebyl ideální,“ řekl po zápase kouč Pavel Procházka.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu