02.03.2011, Miroslav Fuks

Procházka byl v zimě spokojen s přístupem hráčů

Procházka byl v zimě spokojen s přístupem hráčůNadcházející víkend skončí zimní příprava nejen prvnímu týmu FC Vysočina, ale i extraligovým dorostencům. Ti dokonce do nejvyšší soutěže vstoupí o den dříve, než „áčko“. V sobotu 5. března se v areálu Na Stoupách od 11:00 hodin střetnou s 1. FC Slovácko. Trenéra staršího dorostu Pavla Procházku jsme požádali nejen o zhodnocení zimní přípravy a formy jeho týmu.

 

Mohu být velmi spokojen s přístupem hráčů k tréninku. Kluci o svém přístupu k fotbalu začali více přemýšlet a pochopili, že pouze poctivým a tvrdým tréninkem mohou dosáhnout zlepšení. Uvědomují si, že i oni mohou usilovat o vysoké fotbalové mety.

Výsledkově byla naše zimní příprava spíše průměrná, ovšem z pohledu perspektivy stávajícího týmu, který z velké části tvoří fotbalisté mladšího ročníku, ji můžeme hodnotit velmi pozitivně. Ukazuje se, že i po výrazném omlazení v mančaftu zůstala kvalita a velký potenciál.

K jakým změnám v kádru přes zimu došlo?
Především přešla pětice Kopeček, Fadrný, Kryštůfek, Čížek a Přibyl do juniorky. Gólman Kopeček však v průběhu zimy ukončil hostování v našem klubu a zamířil do 1.FC Jemnicko. Do divizního týmu mužů Pelhřimov odešel hostovat stoper Vonásek. U něj předpokládáme, že se v létě do kádru vrátí a bude bojovat o místo v extraligovém kádru pro příští ročník. Mrzí nás odchod pravého obránce Götha, který dal přednost nižší soutěži v Rakousku před usilováním o pozici v kádru naší juniorky. Určitě je to pro jeho sportovní vývoj škoda. Věřím, že se v budoucnu ještě pokusí proniknout do vrcholového fotbalu.

Tým doplnili z našeho „B“ dorostu brankář Malinkovič a obránce Tvrdý. Už ve druhé polovině podzimu se do kádru prosadili další talentovaní mladíci – záložníci Hráček a Masopust.

S jakým cílem do jara vstoupíte?
Věřím, že i tento omlazený tým je schopen udržet naši lichotivou 8. příčku. Určitě chceme zůstat ve středu tabulky. Hlavním úkolem však samozřejmě zůstává příprava hráčů pro dospělý fotbal. Je dobře, že se v extraligovém dorostu prosazuje stále více mladších hráčů.

Úterní ligové shromáždění klubů I. a II. ligy mimo jiné rozhodlo o tom, že se v tomto ročníku dorostenecké extraligy nebude sestupovat...
Ano, je to tak. Nikdo nesestupuje a soutěž od příštího ročníku 2011/12 rozšíří dva postupující týmy. Věřím, že hra bez sestupové hrozby bude pro fotbalový vývoj hráčů prospěšná.

Slovácku máte v sobotu co vracet...
To je pravda. V posledním utkání podzimu jsme na Slovácku herně propadli a prohráli jsme 2:1. Nevyšlo nám ani zimní přípravné utkání. V něm jsem vedli už 0:3, ale nakonec jsme na Slovácku prohráli 4:3. Ze svého týmu cítím velké odhodlání tyto porážky v sobotu svému soupeři vrátit!

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu