26.02.2011, Miroslav Fuks

Vysočina v generálce přehrála juniorku Dynama

Vysočina v generálce přehrála juniorku DynamaFotbalisté FC Vysočina dlouho sérii 13 zimních přípravných zápasů završili kvalitním výkonem a bezproblémovým vítězstvím nad juniorkou Dynama České Budějovice. Ta do Jihlava dorazila doplněna o hráče z širšího kádru „áčka“, ale po celé utkání byla horším celkem. Převaha domácího celku však byla gólově zúročena až v 52. minutě, kdy se z přímého kopu nádherně trefil kapitán Filip Dort. Na konečným 2:0 (0:0) upravil v samotném závěru hlavou Martin Bača.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 26.2.2011, 14:30
2:0
(0:0)
Č. Budějovice BČ. Budějovice B
 
Góly: 52. Dort, 90. Bača
Diváci: 100
FC Vysočina: Uvarenko – Veselý, Tlustý, Halama (74. Šimáček), Šilinger – Gabriel, Gába (53. Görner), Karlík, Kopic (46. Kosak) – Dort (57. Tecl), Mešanović (69. Bača).
Č. Budějovice B: Křížek – Sajtl, Holub, Šimič, Koutný – Repa, Rakovan, Bakala, Šíma – Timm, Kaňák. Střídali: Rein, Sláma, Posinger.
 

Komentář

Kombinační a územní převaha přinesla před českobudějovickou brankou řadu standardních situací a závarů, ovšem první vyloženou gólovou příležitost měl ve 23. minutě Mešanović po krásném centru Tlustého. Jeho hlavičku však výborně chytající Křížek lapil. V 32. minutě se skvěle na levém křídle prosadil Kopic a na gól přihrál Dortovi. Bohužel, branka nebyla trochu sporně uznána, neboť sudí Kopicův průnik viděl za brankovou čarou. V 38. minutě se po perfektní kombinaci Gabriela a Dort ocitl před gólmanem Mešanović, ovšem Křížek výborně zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil. Na druhé straně ve 40. minutě nebezpečně střílel Repa, ovšem mířil vedle levé tyče.

Druhá půle začala střelou Gáby nad a o minutu později krásnou ránou Karlíka z třiceti metrů, která skončila tamtéž. To Dort mířil z přímáku z 18ti metrů mnohem lépe. Balón v 52. minutě zatočil přesně do šibenice – 1:0. V 56. minutě se do šance dostal Gabriel, ale nemířil přesně. V 60. minutě se dravý Mešanović řítil na gólmana, který ho však vychytal. Brzy poté bosenský útočník nahrál Görnerovi, který krásně trefil břevno. Odražený míč se dostal ke Kosakovi, který však nikoho ze spoluhráčů v malém vápně nenašel. Tentýž hráč hezky vypálil v 68. minutě, ale na Křížka si nepřišel. Hosté se v závěrečné dvacetiminutovce více tlačili před jihlavskou branku a pokoušeli se o vyrovnání, ale to byla spíše voda na mlýn jihlavských brejků. Nebezpečně vystřelil v 82. minutě Šilinger, který jeho pokus mířil vedle. V samotném závěru přišla standardka Görnera a z následného závaru se hlavou prosadil Bača – 2:0.

„V první půli jsme podali o něco kvalitnější výkon, než ve druhé části. Ocenil bych i solidní výkon soupeře, který pro nás dnes byl dobrým sparingpartnerem. Konečný výsledek odpovídá průběhu. Jsem rád, že jsme tuto generálku na ligu sehráli a že pro nás skončila bez zdravotních komplikací,“ uvedl po utkání trenér Josef Vrzáček.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu