29.09.2010, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FK Viktoria Žižkov

Představujeme domácího soupeře – FK Viktoria ŽižkovRozlosování každého fotbalového ročníku vždy jednou přinese sérii dvou domácích zápasů v řadě. FC Vysočina se nyní nachází uprostřed této série. Po výhře nad Kladnem bude chtít tento pátek 1. října od 18.00 hodin své vítězství zopakovat. Soupeřem jihlavských fotbalistů bude další aspirant postupu a známý klub protřelý Gambrinus ligou – FK Viktoria Žižkov.

 

Po žižkovském sestupu z nejvyšší soutěže se FC Vysočina proti tomuto týmu daří. Před rokem tým Luboše Urbana pod žižkovským vysílačem zvítězil drtivě 1:5 a úspěšný byl i na jaře na domácí půdě, když skórovali Karlík a Mašanović. Aktuální tým Viktorky však prakticky nelze s jeho jarní podobou srovnávat. V týmu v létě došlo k obrovské proměně.

Odešli hráči jako Bartalský, Culek, Bukač, Hruška, Koukal, Martan, Pulkert, Schneider, Vepřek či Vaculík. Právě jihlavský odchovanec Lukáš Vaculík přestoupil do FC Vysočina, aby odtud v létě zamířil na zahraniční angažmá do kyperského druholigového celku Nea Salamis Famagusta FC.

Naopak do žižkovského do kádru přibylo zhruba 15 fotbalistů! Velká část z nich se pravidelně objevuje v základní sestavě známého kouče Martina Pulpita. „Žižkovský tým pravidelně sleduji. Zatímco v úvodu sezóny vítězil zejména díky vůli a bojovnosti, tak od výborného vítězného utkání proti Dukle Praha předvádí i pohledný fotbal. Lze říci, že se nachází na vítězné vlně, což potvrdilo minulé zasloužené vítězství proti „béčku“ Sparty. Výjimkou tedy bylo jejich utkání v Sezimovu Ústí, kde, podobně jako my, herně a výsledkově propadli. Viktorku v brance drží gólman reprezentační „jednadvacítky“ Vaclík, pilířem defenzívy je zkušený slovenský stoper Klimpl a hra zálohy stojí na urostlém Procházkovi a talentovaném Folprechtovi. Velice nebezpečný je útočník Miroslav Markovič, o čemž jasně svědčí 8 branek, které stihl nastřílet během dosavadních podzimních kol II. ligy,“ řekl k nadcházejícímu soupeři trenér Luboš Urban.
„Oproti Kladnu půjde o zcela jiný zápas. Žižkov vychází z poctivé defenzívy, tolik nepresuje a brání od poloviny hřiště. Tento zápas bude o trpělivosti, držení míče, standardních situacích a především o prvním gólu. Půjde o duel předních týmů a sousedů v tabulce, tedy o „6 bodů“! Pevně věřím, že na stadiónu opět bude početná návštěva a výborná atmosféra, která hráče vybičuje v maximálnímu výkonu. Za celou kabinu mohu slíbit, že uděláme maximum pro vítězství!“ zdůraznil kouč Urban.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: prezident – Luděk Vinš, viceprezident – Michal Kucián, ředitel: Jiří Rýva, ředitel trénink. centra: Jiři Steinbroch
adresa: Seifertova třída, 130 00  Praha 3
tel.: 221 423 427
fax: 222 722 045
e-mail: berna@fkvz.cz
internet: www.viktoriazizkov.cz
klubové barvy: červená a bílá
kapacita stadiónu: 5.600 k sezení
B-tým: divize
mládežnické celky: 13

POHLED DO HISTORIE

zal. 1903 jako Sportovní kroužek Žižkov
1904 – SK Viktoria Žižkov
1950 – Sokol Viktoria Žižkov
1951 – Sokol ČSAD Žižkov
1952 – Slavoj Žižkov Praha
1965 – TJ Viktoria Žižkov
1973 – SK Viktoria Žižkov Strojimport
1982 – SK Viktoria Žižkov PSO
1992 – FK Viktoria Žižkov

Účast v soutěžích po roce 1945:

I. liga: 1945 – 1947, 1993 – 2004, 2006 - 2009
II. liga: 1960 – 68, 1992/93, 2004-06, 2009-11
ČFL: 1969 – 79, 1981 - 89
Český pohár: 1994 a 2001 – vítěz

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance ve II. lize: 6 utkání  3 – 0 – 3   13 : 6

Ze vzájemných zápasů:

jaro 10: FC Vysočina Jihlava – FK Viktoria Žižkov  2:0 (1:0)
Góly: 45. Karlík, 71. Mešanović
VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dolejš (60. Zelinka), Görner, Karlík, Krutý (89. Gába) - Mešanović, Franěk (74. Veselý). ZIZ: Hruška - Šťastný, Procházka, Balík, Vepřek - Culek, Novák (69. Martan), Vaculík - Koukal (83. Kočí), Kalod, Pulkert (52. Zengue Herve).

pod. 09: FK Viktoria Žižkov - FC Vysočina Jihlava  1:5 (0:2)
Góly: 86. Kalod - 4. Šisler, 18. Veselý, 57. Caha, 61. Tecl, 74. Vydra
ZIZ: Bartalský - Kučera (9. Šťastný), Petrů, Mareš, Camara - Hromek, Koukal, Culek, Procházka (34. Straka), Folwarczny (78. Zengue) - Kalod. VYS: Winter - Tlustý, Penc, Kadlec, Caha – Veselý (61. Gabriel), Gába, Karlík, Vydra (78. Cihlář) – Šisler (65. Gruber) - Tecl.

jaro 07: FK Viktoria Žižkov - FC Vysočina Jihlava  2:1 (1:1)
Góly: 12. Švancara, 77. Guľa - 20. Gebreselassie
ZIZ: Bartalský - Kučera, Šťastný, Labant, Král – Novotný, Guĺa, Jambor, Kušnír – Kalod (90.Procházka), Švancara (80. Demjan). VYS: Rzeszoto - Gebreselassie (46. Bartoš), Šourek, Kadlec, Cihlář, - Veselý, Vladyka, Vít (80. Gorol), Malínek (67. Rabušic) - Faldyna, Svoboda
Pravděpodobná sestava: Vaclík - Štastný  Klimpl  Kropík  Mójta - Folprecht  Procházka  Novotný  Čermák - Markovič  Mašek

Trenér: Martin Pulpit

Střelci: 8 – Markovič, 1 – T.Procházka, J.Novotný, Kropík, Bořil, Folprecht.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Klimpl (návrat ze zahraničí), Bodeček (přestup SK Sigma Olomouc), Heidenreich (hostování SK Sigma Olomouc), Bořil (hostování FK Mladá Boleslav), Folprecht (hostování AC Sparta Praha), Kajca (přestup Kmita Zabeirzów / POL), Laušman (hostování Libuš), Mójta (přestup Odra Wodzislaw / POL), Rabiňák (hostování FK Tábor), Súkeník (přestup Spartak Trnava), Vaclík (přestup FC Vítkovice), Markovič a Zawada (hostování FC Baník Ostrava), Mašek (přestup APOP Kinyras FC / KYP)

Odchody: Balík a Folwarczny (přeřazeni do „B“ mužstva), Bartalský, Culek a Pilař (konec smlouvy), Bukač (hostování FC Graffin Vlašim), Hruška (přestup 1.FK Příbram), Kočí (hostování Kunice), Koukal a Hušbauer (přestup FC Baník Ostrava), Janek, Matějka, Martan, Novák, Petrů, Pulkert, Schneider, Vepřek, Ujec (ukončeno hostování), Pokorný (hostování FC Hradec Králové), Vaculík (přestup FC Vysočina Jihlava).

 
Související
Média
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu