28.08.2010, Miroslav Fuks

Juniorka potvrdila formu i proti Kroměříži

Juniorka potvrdila formu i proti KroměřížiJuniorka FC Vysočina zažívá velice podařený vstup do MSFL. Po 4. kole soutěže vybojovala už 9 bodů, čímž se zařadila na přední pozice tabulky. Aktuální cenný tříbodový příspěvek vzešel z duelu proti SK Hanácká Slavia Kroměříž. Domácí fotbalisté zvítězili 3:1 (1:1), když na 1:1 vyrovnával Jan Kosak, ve druhé části vstřelil vítězný gól Jan Dobrovolný a výsledek ještě v samotném závěru pojistil Martin Bača.

 
FC Vysočina BFC Vysočina B
4.kolo, sobota 28.8.2010, 11:00
3:1
(1:1)
KroměřížKroměříž
 
Branky: 33. Kosak, 56. Dobrovolný, 90 + Bača - 9. Šilinger.
ŽK: Kosak, Demeter, Ptáček, Leligdon - Hromek, Stojaník, Mazouch, Smutný, Klabal
Rozhodčí: Machát - Tapla, Vostrejž Diváci: 120
Diváci: 120
FC Vysočina B: J.Procházka - Bambula, Filip, Ptáček, Dobrovolný - Demeter, Leligdon, Lovětínský, Kosak (58. Šandera) - Bača, Poláček (16. Vacek, 79. Pikl).
Kroměříž: Marák - Valášek, Šilinger, Klabal, Stojaník - Klimek (75. Huška), Mazouch, Matoušek, Hromek - Smutný, Janča (77. Mašlej).
 

Komentář

Hostům vyšel lépe nejen vstup do zápasu, ale i celý první poločas. Už v 9. minutě zužitkoval rohový kop hlavičkující Šilinger – 0:1. Aktivnější Kroměříž byla ve velké šanci i v 30. minutě, kdy jihlavské zaváhání nevyužil Hromek. Najednou tak přišlo vyrovnání. Po ose Demeter - Lovětínský se podařilo krásně uvolnit Kosaka, který postupoval sám na Maráka a toho obstřelem srovnal na 1:1!  Jihlavský tým ožil a blízko branky byl po průniku do vápna Bača. Oboustranně aktivní zápas pokračoval šancemi před gólmanem Procházkou. V 39. minutě namazal Leligdon Hromkovi, který zcela sám jen o centimetry minul pravou tyč jihlavské branky! Tentýž hráč o 2 minuty později našel Mazoucha, který z nadějné pozice vysoko přestřelil. Ve 42. minutě vyšel presing dvojici Lovětínský – Kosak, míč získal Bača, nahrál Lovětínskému a jeho pokus gólman vyrazil nad.

Druhá část byla v režii domácí juniorky. Nejprve v 50. minutě se Vacek po centru Dobrovolného ocitl v dobré šanci, ale jeho hlavička našla pouze rukavice Maráka. V 56. minutě se Lovětínského centrovaný míč po faulu na Kosaka dostal do chumlu hráčů ve vápně a odtud vyplaval k volnému Dobrovolnému, který premiérovou trefou v MSFL poslal svůj tým do vedení - 2:1! Jihlava poté díky velké bojovnosti a snaze odolávala tlaku Kroměříže a v 90. minutě se dočkala sladké tečky v podobě gólu Bači, který skóroval do zcela odkryté branky  - 3:1!

„První poločas rozhodně nebyl dle našich představ. Kroměříž mohla vést i více než 1:0. Místo toho se nám poměrně šťastně podařilo vyrovnat. Ve 2. části jsme hosty začali přehrávat pohybem a šli jsme po zásluze do vedení. Zvládli jsme i následný tlak Hanácké Slavie. Výhru v této fotbalové válce, která byla obrovskou školou pro naše mladé hráče, v závěru potvrdil Bača. Jsme spokojeni s bodovým ziskem a nasazením hráčů, ovšem náš výkon nebyl kvalitní,“ zhodnotil utkání trenér Josef Vrzáček.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu