31.07.2010, Miroslav Fuks

„Uf, to bylo vydřené vítězství,“ hodnotil Urban

„Uf, to bylo vydřené vítězství,“ hodnotil UrbanFotbalisté FC Vysočina mají za sebou premiéru v novém fotbalovém ročníku. V duelu proti neprobádanému nováčkovi soutěže z Varnsdorfu, který na favorizované jihlavské půdě rozhodně neměl co ztratit, doslova vydolovali důležitý tříbodový zisk. Ke spokojenosti s předvedenou hrou však měli domácí hráči, fanoušci i trenér Luboš Urban hodně daleko.

 

„V poločasové přestávce jsem ztratil hlas, protože to, co jsme předváděli v I. půli, se mi vůbec nelíbilo. Hráli jsme strašně laxně a vlažně, přitom jsme soupeře chtěli presovat a být aktivní. Věděli jsme, co soupeř hraje, nijak nás nepřekvapil, ale my jsme prostě byli špatní, jaloví. Hlavně nám nehrála celá záloha, útočník Šimonek nedostával balóny. Kazili jsme neuvěřitelné věci. Když nám nehraje osa Karlík, Görner, Dort a Krutý, tak nemáme mezihru. Soupeř v klidu bránil a zlobil z brejků. I proto jsem se o půli rozeřval nejvíc za dobu mého působení v Jihlavě. Jinak to nešlo. Když chceme o něco hrát, tak nesmíme takto prohospodařit první půli. Ve druhé části se to zhruba od 50. minuty začalo zlepšovat. Soupeře jsme více přišpendlili na jeho půli a měli jsme i šance. Gól byl vyústěním řady standardních situací, v nichž jsme silní. V závěru nás dvěma výbornými zákroky podržel Uvarenko. Když mám zápas zhodnotit, tak musím říci, že to bylo vydřené povinné vítězství. Úvodní zápasy takové bývají. Určitě máme co zlepšovat,“ okomentoval podzimní start trenér Luboš Urban.

„Odehráli jsme slušnou partii, v níž jsme neuhlídali jednu standardku. Měli jsme šance za stavu 0:0 a po jihlavské brance možnosti k vyrovnání. Bohužel, nedali jsme a když se nevstřelí branka, tak nelze vyhrát. Škoda, že jsme se kolem 60. minuty stáhli k pokutovému území a začali jsme bránit výsledek. Mrzí mne, že mužstvo nepokračovalo ve vyrovnané partii. Zbytečně pak přišla řada standardních situací, které byly příčinou naší dnešní prohry,“ uvedl po utkání zklamaný hostující kouč Zbyněk Busta.

Střelec Jan Šimáček odkryl nejen pozadí své gólové trefy: „Šlo o šťastný gól. Míč jsem na první tyči netrefil hlavou, ale spíše ramenem. Dnes jsme nehráli fotbal, který by od nás chtěli vidět fanoušci a na který by chtěli chodit. Důležité je, že jsme alespoň vydřeli výhru a odrazili se do dalších zápasů. V těch však musíme zlepšit náš fotbalový projev a více si na hřišti věřit. Potvrdilo se, že první zápasy jsou velice těžké.“

Kompletní pozápasové ohlasy včetně názorů Maksimse Uvarenka a Jana Šimáčka a též vítězného pokřiku z jihlavské kabiny přináší JEŽOUR TV.

 
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu