27.07.2010, Miroslav Fuks

Urban: „II. ligu musíme nakopnout hned od začátku“

Urban: „II. ligu musíme nakopnout hned od začátku“Vedle ředitele klubu Zdeňka Tulise předstoupili před novináře na tradiční předsezónní tiskové konferenci i sportovní ředitel Josef Jinoch a samozřejmě nechyběl ani hlavní kouč „A“ týmu Luboš Urban. Na prahu nového fotbalového ročníku vám přinášíme jejich komentáře a názory.

 

Josef Jinoch

Jak vy vidíte klubové cíle v nadcházejícím fotbalovém ročníku?
Sezóna, před kterou stojíme, přináší 2 parametry, které je třeba splnit. Sportovním cílem je postup do Gambrinus ligy a v zároveň s tím je potřeba dobudovat stadión tak, abychom v nejvyšší soutěži mohli hrát na vlastním hřišti.
Podzimním cílem mužstva by mělo být, aby na jaře bylo v pozici celku, jenž má o co hrát. Věřím, že bude na dohled či co nejdál od ostatních týmů. Další ambicí, na kterém se shodneme všichni ve vedení klubu, je, abychom na domácí zápasy přivedli do ochozů stadiónu minimálně 2.000 diváků a více. Musíme pro to udělat maximum a tím v důležitých zápasech vytvořit hráčům, co nejlepší prostředí a atmosféru. Věříme, že se páteční fotbalové podvečery stanou svátkem.

Můžete okomentovat změny, ke kterým v jihlavském kádru během léta došlo?
Aktuální přestupové období trvá do poloviny října, tudíž máme dostatek časového prostoru k dalším případným změnám, pokud by nás někde tlačila bota nebo došlo ke zraněním. Zatím se nám nepovedlo přivést levonohého defenzivního fotbalistu schopného hrát na postu krajního obránce i stopera. Dále dotahujeme příchod slovenského útočníka Šimonka. Pokud by se nám toto povedlo, tak nelze vyloučit, že během měsíce v současném kádru provedeme určitou revizi a některé hráče uvolníme.

Luboš Urban

Jak hodnotíte průběh letní přípravy?
Byla skutečně ideální, nemůžeme si na nic stěžovat. Ze strany vedení klubu máme vytvořeny takové podmínky, že Jihlava musí bojovat o postupové příčky. Příprava byla přesně dle mých plánů – absolvovali jsme kondiční soustředění v Novém Městě na Moravě a později jsme vyrazili na herní soustředění v Blšanech, čemuž jsem dal přednost před zahraniční přípravou. Sehráli jsme kvalitní přípravné zápasy, blíže jsem poznal všechny hráče. Jedinou velkou kaňkou na letní přípravě je nezvládnuté pohárové utkání. Na druhou stranu, stát se to může a podobné výpadky potkaly i větší kluby. Už jsme za tím udělali tlustou čáru, nezměníme to. Musíme se koncentrovat na úvodní boje.

Je tým oproti jaru silnější?
Jsem o tom přesvědčen, určitě jsme silnější. Většinou z nejvyšší soutěže jsme získali kvalitní hráče, kteří zvýšili konkurenci v týmu a zdvojili jednotlivé posty. Navíc nadále pokračujeme ve stabilizaci kádru, kdy noví hráči přicházejí na přestup či hostování s opcí. S doplněním kádru jsem absolutně spokojen. Teď tým musíme správně poskládat do ligových zápasů a nakopnout II. ligu hned od začátku.

Jaký je váš „postupový návod“?
Nesmíme dopustit nerovnoměrné bodové zisky na podzim a na jaře. Musíme body sbírat pravidelně od začátku soutěže. Pokud po podzimu získáme 30 a více bodů, tak jsme na jaře v postupové hře. Nevěřím tomu, že letos bude některý celek dominovat, jako na podzim Ústí. Půjde o hodně vyrovnanou soutěž, v níž bude každý bod bude zlatý. O postup bude bojovat 5 – 6 celků. Silné bude Kladno, které stále disponuje řadou zkušených prvoligových hráčů, vyvážený kvalitní kádr má Sokolov, po velkých hráčských změnách bude nevyzpytatelný Žižkov, otazník visí nad omlazeným Zlínem, černým koněm soutěže může být Karviná s řadou zkušených fotbalistů a osobně hodně favorizuji konsolidovanou a útočně laděnou Duklu Praha.

 
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu