13.05.2010, Miroslav Fuks

Musíme se přizpůsobit nasazení a bojovnosti, říká Urban

Musíme se přizpůsobit nasazení a bojovnosti, říká UrbanV neděli 10. května loňského roku fotbalisté FC Vysočina prohráli na půdě Zenitu 2:1 a výrazně si tak přibouchli cestu do Gambrinus ligy. Přitom v utkání vedli 0:1. Skoro přesně po roce se jihlavští fotbalisté do Čáslavi vrací a jejich úloha opět nebude jednoduchá. Zatímco oni budou v neděli 16. května chtít prodloužit výsledkově úspěšné období a udržet minimálně 4. příčku, tak domácí celek nutně potřebuje 3 body k boji o záchranu ve II lize. Co od tohoto duelu očekává kouč Luboš Urban?

 

Čáslav jsme s asistentem Danem Šmejkalem v letošním ročníku několikrát viděli. V neděli čekáme urputný boj, o čemž vypovídá pohled do tabulky. Čáslav nutně potřebuje zvítězit a naopak my bychom rádi udrželi naší vítěznou sérii a tím i 4. příčku.

Viděl jste poslední utkání Zenitu na stadiónu prvního Hradce Králové? Co vám napověděl?
Zenit zde ubojoval bod. Nikam se nehnal a Hradec si s nimi příliš nevěděl rady. Proti nám však Čáslav musí mnohem více útočit a proto lze čekat úplně jiný zápas. Důležité samozřejmě bude, který celek dokáže v tradičně velmi vyrovnaném druholigovém utkání skórovat jako první.

Co by na Čáslav mělo platit?
Čáslav produkuje jednodušší fotbal s řadou nakopávaných míčů a velkou agresivitou. Jejich nasazení a bojovnosti se musíme přizpůsobit a zároveň nesmíme podlehnout vyhrocené atmosféře či rozhodčímu. Našim cílem musí být vnutit soupeři náš kombinační fotbal, prostě dát míč na zem.

Jaký je zdravotní stav týmu?
Z utkání „béčka“ je lehce zraněn Veselý. Naopak už mohu počítat s uzdraveným Fraňkem. Dlouhodobě mimo je Zelinka.

Ve středu řada vašich svěřenců nastoupila v utkání MSFL za „B“ tým proti Mutěnicím. Jak se vám jejich výkon líbil?
Už po několikáté jsem s výkonem a výsledkem nebyl spokojen. Hlavně se mi nelíbila první půle, v níž jsme byli strašně pasivní. Ve druhé části se náš výkon zlepšil s příchodem Pešky a hrou na 2 útočníky. Simr dokonce nastřelil tyč. K výkonu jednotlivých hráčů „áčka“ se dnes vrátíme v individuálních pohovorech.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Zenit Čáslav

- II. liga: 7 utkání 4 – 1 – 2 12 : 6
- podzimní poslední vzájemný duel přinesl debakl v čáslavské síti. Zenit sice v Jihlavě už ve 4. minutě vedl, poté však podlehl drtivé ofenzivní síle FC Vysočina. Z Jihlavy odjel s debaklem 5:1 (3:1). Dvakrát se trefil Tecl a jednou Penc, Mešanović a Kadlec.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu