26.03.2010, Jaroslav Wollmann

Vysočina vydřela výhru nad lídrem soutěže!

Vysočina vydřela výhru nad lídrem soutěže!Ve třetím jarním kole se Jihlava konečně dočkala zisku tří bodů. Na konci prvního poločasu se o jediný gól zápasu postaral střelou z hranice velkého vápna stoper Jan Šimáček, který nastoupil do prvního mistráku v jihlavském dresu. Vysočina si tak vyšlápla na dosavadního lídra druhé ligy Ústí nad Labem a po vítězství 1:0 by se mohla odrazit k lepším zítřkům.

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, pátek 26.3.2010, 18:00
1:0
(1:0)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 
Branka: 44. Šimáček.
ŽK: Simr, Karlík, Krutý, Mešanović - Melunovič.
Rozhodčí: Mikel - Zlámal, Lhoták.
Diváci: 1200
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dort (85. Gába), Karlík, Görner - Simr (34. Krutý), Mešanović, Veselý (61. Dolejš)
Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Volek - Benčík, Martykán, Zachariáš, Jindráček - Melunovič, Franc (63. Brožík)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Trenér Luboš Urban do utkání nemohl počítat se zraněným gólmanem Winterem a též s vyžluceným Fraňkem. Toho oproti utkání v Hlučíně nahradil Simr, Veselý hrál místo Dolejše a místo nezbylo na Gáby, kterého v defenzivním středu zálohy nahradil Karlík. Místo něj hrál na stoperovi Šimáček.

Duel proti vedoucímu celku II. ligy fotbalovou parádu nenabídl. Šlo o urputný boj, v němž dominovaly obrany, nepřesnosti a dlouhé nákopy. S neurovnanou hrou nebyl spokojen ani kouč Urban, který již v 34. minutě stáhl útočníka Simra a nahradil ho kreativním Krutým. Ten skutečně jihlavskou hru oživil, přinesl do ní více fotbalovosti a byl to právě jeho roh, který stál na počátku jediného gólu zápasu. Po něm se totiž na vápno odrazil míč, u kterého byl nejblíže Jan Šimáček, který ho bez přípravy napálil prudce do klubka hráčů. Neposlušný balón se šťastně odrazil od jednoho z ústeckých obránců do jiného koutu branky, než reagoval gólman Novák – 1:0. Brzy nato mohlo být z jihlavského pohledu mnohem veseleji. Mešanović se uvolnil před vápnem a postupoval na osamoceného stopera. Místo přihrávky vpravo volnému Veselému zbrkle vystřelil vysoko nad.

Druhá půle byla ve znamení urputné jihlavské defenzívy s pokusy o rychlé brejky. Ústí neúspěšně a stereotypně dobývalo jihlavskou branku a za celou druhou půli si nevytvořilo vyloženou šanci. Výjimkou bylo několik standardních situací, závarů a situace z 88. minuty, kdy se míč odrazil k hostujícímu Hyčkovi, ale jeho střela z hranice vápna mířila mimo. Na druhé straně se v 79. minutě do velké šance dostal Dolejš, ale Novák ho vychytal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 1:0
20.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 1:0
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu