17.03.2010, Redakce

O své mužstvo nemám strach, říká trenér Oulehla

O své mužstvo nemám strach, říká trenér OulehlaDo hodně složitého jara vstoupí v neděli 21. března dorostenecký „B“ tým. Po podzimu mu náleží až 15. příčka MSDL se ziskem pouhých 13ti bodů. Obdobně špatně je na tom dalších 5 týmů. Cíl zálohy staršího dorostu je jasný - záchrana. Jak těžký to bude úkol? Na to jsme se zeptali trenéra Davida Oulehly.

 

Vždy, když hrajete o záchranu, tak je před vámi těžký a nevyzpytatelný úkol. Nikdo samozřejmě nechce sestoupit. Přináší to velký tlak a psychické vypětí na hráče. Pro ně to však bude představovat velmi cennou zkušenost, která je ve fotbalovém vývoji posune dál. Kluky jsme přesvědčili o tom, že k úspěchu vede jedině tvrdá práce a oni to snad pochopili. V zimě pracovali velmi tvrdě a někdy to měli hodně těžké. Příprava hodně bolela. O své mužstvo nemám strach, zvládneme to.

Jak hodnotíte kvalitu a průběh zimní přípravy?
Zimní příprava proběhla bez komplikací tak, jak jsme si ji naplánovali. Sehráli jsme několik dobrých utkání s velmi kvalitními soupeři. Vše jsme od začátku podřídili svému cíli a tvrdě pracovali.

Nakolik se oproti podzimu změnil váš kádr - příchody a odchody?
Od „A“ dorostu odešel stoper Roman Turek a do SFK Vrchovina záložník Jan Kolařík. Z „C“ dorostu přišel útočník Jindřich Kučera a středopolař Lukáš Hráček. Navíc v kádru pro jarní část obránce Michal Bouček, který na podzim působil ve Velkém Meziříčí.

Je tým nyní silnější?
Na podzim se sešlo mnoho věcí najednou a zkrátka se nám nepovedl podle představ. V zimní přípravě je mnohem více času si mužstvo připravit a nachystat. Velkým přínosem pro nás bude jak J.Kučera, tak i Hráček. Jsou to fotbalisté velkých kvalit a určitě budou patřit k ose mužstva. Mužstvo je na tom lépe než na podzim a proto věřím, že to v úvodních jarních kolech prokážeme jak kvalitní hrou, tak i samotnými výsledky.

Trápila vás v zimě marodka?
V zimní přípravě se nám zranění vyhýbala. Až na nějaké krátkodobé virózy jsme neměli vážnější potíže. V tréninkovém procesu jsme dělali vše proto, aby se nám svalová a jiná zranění vyhnula.

Jak se mužstvu dařilo v přípravných zápasech? Jaká je vaše bilance?
Sehráli jsme devět utkání. Sedmkrát jsme vyhráli a dvakrát odešli poraženi. Mrzela nás především porážka od pražské Sparty, kde jsme prohráli 1:0 velmi nešťastně. Poté nás porazili ještě druholigové Pardubice, kde nám utkání vůbec nevyšlo. Jinak jsme odehráli slušná utkání a jsme určitě spokojeni. Získali jsme zdravé sebevědomí. V přípravě se nám dařilo, ovšem moc dobře víme, že mistrovská utkání jsou zcela o něčem jiném.

Počítáte při záchranářských bojích se spoluprácí s "A" týmem staršího dorostu?
Spolupráce s „A“ dorostem je soustavná a již v zimě fungovala velmi dobře.Určitě i na jaře využijeme ve spolupráci s trenéry některé hráče prvního dorostu.

Bilance zimní přípravy

Střelci branek: 5 - Vodáček, 4 – J.Kučera, 2 - Průcha, Kulík, 1 - Hráček, Čížek, D.Procházka, Havel, Urbánek, Brabec.

Odehrané minuty: 810 - Hráček, 771 - Vodáček, 755 - Beránek, 720 - Čížek, 672 - D.Procházka, 615 - Průcha, 590 - Cipruš, 490 - Havel, 480 - J.Kučera, 465 - Kavka, 458 - Brabec, 450 - Kopeček, 402 - Bouček, 381 - Kulík, 180 - Krotký, Urbánek, Krotký, 135 - Dvořáček, 90 - Veselý, Jícha, 30 - Kliment.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu