02.03.2010, Miroslav Fuks

Zlín jsme schopní porazit, říká Luboš Urban

Zlín jsme schopní porazit, říká Luboš UrbanFC Vysočina v pátek vstoupí do fotbalového jara. V něm bude chtít odčinit podzimní neúspěch a především zapracovat celou řadu fotbalistů, kteří tým posílili v zimní přestávce. Jak je trenér Luboš Urban s novými tvářemi spokojen? "Na výběru posil a přestavbě týmu jsem se podílel a nyní jsem s jeho stavem spokojen. Učinili jsem radikální krok sledující prvoligovou budoucnost klubu. "

 

Současný kádr dobře kombinuje mladí i zkušenost. Očekávám, že proti Zlínu může nastoupit 7 – 8 nových fotbalistů. Pokud bych měl na některé z nových hráčů upozornit, tak musím zmínit Dorta a Görnera, kteří by měli být pro hru naší zálohy velkým přínosem.

Výsledky v zimní přípravě nebyly příliš přesvědčivé. Na favority jste většinou nestačili...
Výsledky v přípravě a v soutěži jsou často zcela odlišné. Velmi dobrým příkladem je Kladno, které mělo v zimě velmi špatné výsledky a o víkendu vyhrálo v Boleslavi. Pro přípravu jsme záměrně volili duely se silnými protivníky, kteří maximálně prověřili nové hráče a získali jsme cenné zkušenosti. I proto se dalo čekat, že výsledky nebudou optimální. Jsem přesvědčen, že v soutěži budou naše výkony vypadat lépe než v přípravě. Je třeba si uvědomit, že zde došlo k rázné změně týmu a nyní je třeba čas k usazení sestavy, taktiky a především k práci s týmem. Navíc naše poslední výkony a výsledky vykazují vzestupnou tendenci.

Krom proměny kádru došlo i ke změně herního rozestavení...
Při tvorbě herního schématu vždy vycházím z typologie hráčů, které mám k dispozici. I proto jsme nyní přistoupili k systému, který lze označit jako 4 – 3 – 3. Myslím si, že by nám mohl vyhovovat. I v tomto směru však potřebujeme čas, aby hráči do sebe dostali automatizmy, posuny po hřišti apod. Chceme stále hrát útočně a já věřím, že v ofenzívě budeme opět silní. Oproti podzimu však musíme rapidně zlepšit defenzivní činnost.

Jak hodnotíte průběh zimní přípravy? Měli jste odpovídající podmínky?
Se skladbou zápasů, tréninků a soustředění jsem mohl být spokojen. Stejně tak s přístupem hráčů. Vedení klubu nám vyšlo vstříc.

Jarní start připravil domácí výzvu v podobě utkání se Zlínem...
Čeká nás velice silný protivník, který má jednoznačně prvoligové parametry. Oproti loňskému ročníku Gambrinus ligy se změnil jen minimálně. V zimě ho navíc doplnil zkušený střední halv Abrahám. Do Jihlavy přijedou v relativním klidu, neboť to budeme my, kdo bude chtít zvítězit a dobře odstartovat jaro. Věřím, že divákům předvedeme kvalitní výkon a o body se porveme. Jsem přesvědčen, že jsme při optimálním výkonu schopní Zlín porazit.

Půjdete do zápasu kompletní?
Těší mne, že se nám marodka začíná vyprazdňovat. Naplno již trénují Tlustý a Dort. Zraněný tak je pouze Zelinka.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu