16.02.2010, Miroslav Fuks

Prvním do útoku je Petr Faldyna

Prvním do útoku je Petr FaldynaPři hledání ideální jedenáctky desetiletí FC Vysočina nebyla volba Petra Faldyny do útočné dvojice příliš překvapivá. Do Jihlavy přišel v červenci 2006 s pověstí kanonýra a tu během tří ročníků v FC Vysočina vrchovatě naplnil, když v 88 zápasech vstřelil 41 branek! Ani tato úctyhodná bilance však na to hlavní – postup do Gambrinus ligy – nestačila.

 

Na Jihlavu budu vždy rád vzpomínat. Pachuť nenaplněných ambicí zde však zůstane. Získal jsem zde řada známých a kamarádů a vždy se na Vysočinu rád vrátím. Volby fanoušků si moc vážím. V konkurenci mnoha kvalitních útočníků, kteří se za 10 let v Jihlavě vystřídali, mne to docela překvapilo.

Jsi s někým z bývalých spoluhráčů stále v kontaktu? Co říkáš na zimní změny v kádru?
Volám si s Michaly Veselým a Lovětínským a také s trenérem Josefem Vrzáčkem. Změny ve složení týmu to asi po neúspěšném roku 2009 chtělo. Nový tým teď potřebuje čas a trpělivost. Jeho vrchol teprve přijde a věřím, že nastane v podobě postupu do ligy. Jihlava si nejvyšší soutěž určitě zaslouží.

V létě jsi šel do neznáma – do týmu absolutního nováčka slovenské Corgoň ligy FK Senica. Jak první půl rok hodnotíš?
Senica v květnu postoupila do 3. ligy a brzy nato koupila licenci na nejvyšší soutěž od Interu Bratislava. V létě se tak tvořil zcela nový tým, budovalo se zázemí a vše bylo nové. Setkal jsem se tu s velkým nadšením a elánem. V týmu se vystřídala celá řada hráčů včetně jihlavských spoluhráčů Pavla Bartoše a Radka Slámy. Přesto zde vznikla dobrá parta.
Klub si stanovil cíl pohybovat se v klidném středu tabulky, což se podařilo naplnit. Po podzimu jsme na příjemné 5. příčce. Já jsem nastoupil do všech zápasů, ale vstřelil jsem jen 2 branky, s čímž jsem nemohl být příliš spokojen.

Nyní však na fotbal příliš myslet nemůžeš...
Bohužel, během jednoho z podzimních domácích zápasů jsem si poranil koleno. Sezónu jsem dohrál a v prosinci jsem se konečně dostal na vyšetření na magnetické rezonanci. Ta ukázala poškození chrupavky. Buď jsem mohl okamžitě na operaci a nebo zvolit speciální léčbu injekcemi. Šel jsem cestou injekcí, které však nezabraly. Snažil jsem se zapojit do začátku zimní přípravy, ale nešlo to. Na počátku února jsem tedy absolvoval artroskopický zákrok. Ještě 5 týdnů bude mít berle a poté začnu s rehabilitací. Do zápasů budu připraven zhruba v polovině května a to zrovna liga končí... V létě mi přitom v Senici končí smlouva, tudíž asi nemusím dodávat, že zranění přišlo ve velice nevhodnou dobu. V klubu se teď navíc změnil hlavní trenér, kterým byl jmenován Radim Nečas.

Jak tedy vidíš svoji další fotbalovou budoucnost?
Nyní se plně soustředím na brzké uzdravení a rychlý návrat na hřiště. Poté se uvidí. Je klidně možné, že v létě povedou mé další fotbalové kroky do nižší rakouské soutěže.

Jaká je vlastně úroveň Corgoň ligy v porovnání s II. českou ligou?
Kvalitativně je rozhodně na vyšší úrovni. Týmy jako je Slovan nebo Žilina se klidně mohou měřit s českou špičkou.

  • profil Petra Faldyny na webu FC Vysočina - ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu