05.02.2010, Miroslav Fuks

Získáváme herní tvář, říká Urban

Získáváme herní tvář, říká UrbanZimní příprava FC Vysočina uzavřela svůj první měsíc a vykročila do své méně náročné a více fotbalové poloviny. Jak prvních pět týdnů tohoto důležitého období hodnotí trenér Luboš Urban? „Máme za sebou klíčovou část trnité cesty k přestavbě týmu. Ta vyžaduje určitý čas a trpělivost, k čemuž je právě zimní příprava ideální.“

 

„Z našich výkony a výsledků v přípravě mám smíšené pocity. Porážky však byly logickým důsledkem rotace mnoha hráčů a budování nového týmu. Navíc jsme nastupovali proti silným protivníkům a v zápasech se Senicí, Petržalkou či Bohemians jsme klidně mohli zvítězit. Tento proces bude v nejbližších dnech završen stvrzením přestupů či dlouhodobých hostování nových hráčů. Bude tak konec všech improvizací. Nastane čas k sehrání a stabilizaci sestavy.

Vyskytly se během dosavadní přípravy nějaké problémy s tréninkovými plochami či přístupem hráčů?
K přístupu hráčů nemohu mít sebemenších výhrad. Jsou velice pracovití a mají snahu zlepšovat se. Hodně nám pomohlo kvalitní soustředění v Břízkách a přes náročné klima se nemůžeme stěžovat ani na připravenost tréninkových ploch v Jihlavě. Vše je na výborné úrovni.

Už se vám začíná krystalizovat nová osa týmu?
Určitou samozřejmě mám. Do začátku soutěže však ještě proběhne strašně dlouhá doba, během které se může mnohé změnit. Před sebou ještě máme duel s Hradcem, s Českými Budějovicemi, v Trnavě a domácí generálku se Slavií B. Právě v Trnavě by se naše sestava měla blížit podobě pro mistrovské zápasy.

V sobotu na umělé trávě Na Stoupách na vás od 11:0 hodin čeká zajímavá herní prověrka s Hradcem Králové...
V posledních zápasech se Slavií, Bohemians a Brnem B pozoruji nárůst kvality našich výkonů a sehranosti týmu. Projevuje se postupné vhodné doplnění našeho týmu a získáváme svoji herní tvář. Věřím, že tento trend bude pokračovat v nadcházejícím těžkém zápase proti Hradci Králové. Ten je velkým aspirantem postupu, má kádr delší dobu pohromadě a v zimní přípravě uhrál zajímavé výsledky. Musíme se připravit na jeho atypický herní systém 3 – 4 – 3. Rozhodně půjde o kvalitní a zajímavou prověrku.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu