04.06.2009, Miroslav Fuks

Součástí FC Vysočina se stanou i fotbalistky!

Součástí FC Vysočina se stanou i fotbalistky!FC Vysočina kráčí ve stopách špičkových českých klubů. Nejenže jeho mládežnické týmy náleží mezi českou elitu, ale od nového soutěžního ročníku 2009/10 se jeho součástí stanou i fotbalistky, které v Jihlavě dlouhá léta působily pod hlavičkou TJ Start.

 
„Ženský fotbal se celosvětově těší vzrůstající popularitě, je nedílnou součástí většiny tradičních klubů a představuje vhodnou alternativu pro sportovní aktivitu dívek. V Jihlavě má ženská kopaná dlouholetou a úspěšnou tradici, ovšem v současné době se potýká s nedostatečným ekonomickým a tréninkovým zázemím a též ho trápí malá hráčská základna. FC Vysočina je klubem s velkým potencionálem a proto jsme se rozhodli vzít týmy Startu Jihlava pod svá křídla a povznést je na vyšší úroveň. Věříme, že pod hlavičkou FC Vysočina vzroste zájem dívek o tento sport, jednotlivé týmy dostanou svůj pevný řád a že se nám v brzké době podaří usadit v nejvyšší soutěži,“ uvedla členka představenstva FC Vysočina Jarmila Vaculíková.

Ženský fotbalový oddíl byl pod názvem Rapid Jihlava založen v roce 1966, přičemž do soutěže se poprvé přihlásil v ročníku 1969/70. Ročník 1974/75 zaznamenal postup do celonárodní soutěže, ve které oddíl nastupoval pod novou hlavičkou TJ Start Jihlava. Start se mezi elitou držel do sezóny 1979/80, kdy následoval první sestup o patro níž. Zároveň se začaly projevovat problémy s generační výměnou, které ženský fotbal trápily dlouhých 11 let. Až sezóna 1990/91 přinesla úspěch v kvalifikaci a opětovný postup mezi ligovou smetánku. Působení Jihlavanek v domácích soutěžích mělo podobu horské dráhy (1992/93 sestup, 1993/94 postup, 1994/95 sestup). Od roku 1995 nebyly v klubu jen problémy s generační výměnou, ale oddíl se také potýkal s financemi, problémy hráčského kádru a marnou snahou o návrat mezi elitu. V ročníku 2006/07 se týmu vrátilo několik hráček z hostování, oddíl se stabilizoval a postupnými kroky se v červnu 2008 dospělo k vysněnému postupu do I. ligy. Kvalita nejvyšší soutěže však byla v ročníku 2008/09 nad síly jihlavských hráček a tak přišel zákonitý sestup. V nadcházející sezóně bude hrát „A“ tým žen druhou nejvyšší soutěž MSLŽ pod názvem FC Vysočina Jihlava.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu