08.03.2009, Miroslav Fuks

Vydra: „Velké chyby nás stály minimálně bod“

Vydra: „Velké chyby nás stály minimálně bod“Jedním z mála světlých momentů jihlavské herní a výsledkové blamáže na stadiónu 1.FC Slovácko byl výkon českého reprezentanta a věkem stále ještě mladšího dorostence Matěje Vydry. Talentovaný ofenzivní hráč se ve věku pouhých šestnácti let a deseti měsíců stal nejmladším hráčem, který kdy v dresu FC Vysočina nastoupil do ligového zápasu. Předtím držel tento primát Michael Rabušic (17 let).

 
Ještě v dorosteneckém věku oblékli dres FC Vysočina Lukáš Vaculík (17 let a 2 měsíce), Rostislav Šamánek (17 let, 6 měsíců), Stanislav Tecl (17 let, 11 měsíců), Josef Hušbauer (18 let), Ondřej Šourek (18 let, 1 měsíc) či Jiří Malínek (18 let, 1 měsíc).

Jak viděl sobotní neúspěšný duel Matěj Vydra?

Bohužel jsme se nevyvarovali dvou velkých chyb, která nás, podle mne, stály minimálně bod. Slovácko totiž též nepodalo optimální výkon. Fotbal už je prostě takový. Pro nás bude jarní premiéra velkým poučením a varováním.

Byl jsi svým brzkým vstupem do zápasu překvapen?

Doufal jsem, že bych mohl dostat šanci na posledních dvacet minut. Že naskočím už ve 33. minutě mne vůbec nenapadlo. Zpočátku jsem samozřejmě byl nervózní, přeci jen to byla má mistrovská premiéra mezi dospělými před poměrně velkou návštěvou. Po prvních dotycích s míčem však ze mne napětí spadlo.

V pozici levého záložníka jsi musel plnit i defenzivní povinnosti. Nedělá ti to problém?

Na tomto postu jsem nastupoval i v zimní přípravě. Nemám s tím problém, přestože cítím, že to pro mne není zcela ideální post. Určitě to však představuje velmi cennou zkušenost.

V pondělí odjíždíš na sraz reprezentačního týmu U-17, který čeká 2. fáze kvalifikace o postup na ME. Dokážete postoupit?

Pro postup uděláme vše, účast na šampionátu je pro celý tým velkým snem. Největším soupeřem budou domácí Španělé.

 

 

 

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu