05.03.2009, MF DNES - Jan Salichov, Eva Streichsbierová

Faldyna: Doufám, že tentokrát se to konečně podaří

Faldyna: Doufám, že tentokrát se to konečně podaříPo dvou letech si jihlavští fotbalisté, kterým díky úspěšně zvládnutému podzimu patří v tabulce druhé ligy druhé místo, znovu vyzkoušejí pozici jednoho z favoritů postupu do nejvyšší soutěže. Tomu, aby Vysočina v odvetné části těžce vydobytou pozici znovu nepromarnila, se bude snažit zabránit také tradičně nejlepší kanonýr soutěže Petr Faldyna. „Tentokrát jsme lépe připraveni. Víme, o co jde, a věřím, že to zvládneme,“ říká sebevědomě jihlavský kapitán.

 
Začátek odvetné části soutěže se rychle blíží. Jaká je atmosféra v jihlavské kabině?

Zatím je to v klidu. Už v sobotu ale začínáme hrát první zápas, takže se ta zdravá nervozita asi bude stupňovat. Ale myslím, že se celá kabina těší, až to vypukne.

Říká se, že je psychicky jednodušší na postup útočit z dalších pozic, než jsou první dvě. Jak to vnímáte vy?

Lepší je útočit zezadu, to máte pravdu. Počítáme s tím, že se na nás bude chtít každý vytáhnout a líp se připraví. Přesto se budeme snažit z toho vždy vyjít vítězně.

Když byla Jihlava před dvěma lety v podobné situaci, nakonec to nedopadlo nejlépe. Jste teď lépe připraveni?

Já věřím, že ano. I když tady zbylo z tehdejšího kádru zbylo asi jen sedm kluků, víme, o co jde. A uvědomují si to i všichni ostatní. Takže věřím, že to zvládneme.

Mohla by vám předchozí neúspěšná zkušenost paradoxně pomoct?

Určitě. Doufám, že tentokrát se nám to konečně podaří.

Přes zimní přestávku došlo k doplnění mužstva. Jak jste s příchody nových spoluhráčů spokojen vy, jako kapitán?

Řekl bych, že se tým zkvalitnil. Přišli noví kluci amyslím, že zapadli velice dobře. Ale všechno ukážou až mistrovské zápasy.

Pro trenéra příjemný přetlak je i na postu útočníka, kde se vedle vás bude o místo prát Simr, Kaplan či mladý Vydra...

To je jen dobře. Alespoň nikdo nebude mít místo v sestavě jisté, bude zdravá konkurence.

Vy jste v posledních letech byl třikrát po sobě nejlepším střelcem druhé ligy. Pomýšlíte i teď na obhájení své pozice, nebo je jednoznačnou prioritou postup do ligy?

Já chci hlavně pomoct k postupu. Tady jdou jakékoliv osobní cíle stranou. Ale pokud bych u toho dával góly a znovu vyhrál i toho střelce, tak by to bylo určitě příjemné.

Jak si tedy v kabině připravujete rozdělení gólů?

To je úplně jedno. My chceme jít zápas od zápasu a když budeme pořád vyhrávat, nezáleží na tom, kdo ten gól dá. Jestli já, nebo někdo jiný. Vždy bude rozhodující hlavně to, aby ten gól byl pokud možno za tři body.

První zápas odvetné části sezony vás čeká na Slovácku. O vašem možném přestupu právě do tohoto klubu se během podzimu často mluvilo. Takže to pro vás asi nebude úplně jednoduchý start?

Víte, já už jsem na to zapomněl. I když ne úplně, občas si samozřejmě vzpomenu. Ale je to za mnou, teď se dívám jen před sebe. Co bylo před půl rokem, to už je pasé.

Přesto, když se podíváte na aktuální tabulku, jste asi rád, že jste nakonec zůstal v Jihlavě, ne?

A tak, neříkám, že ne. Ale prostě to dopadlo tak, jak to dopadlo. Já jsem v Jihlavě a budu se snažit podávat za ni co nejlepší výkony.

Postup si nakonec zajistí pouze dvě mužstva. Kterého z vašich soupeřů považujete za největšího konkurenta v boji o první ligu?

Myslím, že se o něj bude prát určitě Bohemka a Dukla. Asi se k tomu přidá také Opava. Ale uvidíme. Ještě někdo další může chytnout nějakou šňůru a poletí nahoru. Při tom tříbodovém systému není těžké se několika dobrými výsledky dostat na čelo tabulky.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu