11.02.2009, Miroslav Fuks

Vysočinu posílí Pavel Mareš!

Vysočinu posílí Pavel Mareš!FC Vysočina si největší zimní úlovek ponechal až na závěrečný týden přestupů. V sítích vedení klubu však uvízla ryba s velkými zkušenostmi a renomé, které dosud žádný hráč oblékající jihlavský dres neměl. Novou posilou je bývalý levý obránce či stoper reprezentace, Sparty Praha či Zenitu Petrohrad Pavel Mareš (nar.18.1.1976)! Ten se jihlavským fanouškům představí již dnes během přípravného duelu proti HFK Třebíč.

 
„Získání kvalitního a zkušeného obránce bylo jednou z našich priorit v zimním přípravném období. Chtěli jsme zkvalitnit naši základní sestavu, vytvořit v zadních řadách větší konkurenci a zároveň pro jaro eliminovat problémy se složením týmu při zraněních či karetních trestech. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo najít společnou řeč s tak zkušeným a kvalitním hráčem, jako je Pavel Mareš. Jsem přesvědčen, že se stane vůdčí osobností týmu. Zatím jsme se dohodli na půlroční smlouvě s opcí na další působení,“ uvedl ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Mareš: „Jihlava je můj druhý začátek v Česku“

Pavel Mareš se k novým spoluhráčům připojit na úterním dopoledním tréninku. Jaké byly okolnosti jeho příchodu do Jihlavy?

Měl jsem i jiné alternativy nového angažmá, ale nakonec jsem se rozhodl pro Jihlavu. Je zde velmi dobrý, zkušený a ambiciózní tým, který má velkou šanci postoupit do nejvyšší soutěže. Na nadcházející spolupráci se velmi těším a chtěl bych klubu svými výkony maximálně pomoci. Působení v Jihlavě beru po dvou neúspěšných letech na Spartě, jako svůj druhý začátek v Česku.

Dlouhá léta jste byl skvělým levým bekem, v posledních letech jste však začal nastupovat na postu stopera. Kde se cítíte lépe?

Musím říci, že už se lépe cítím na pozici stopera. Mám hru celého týmu více před sebou a mohu organizovat celou obranu. Vlastně takto mohu lépe prodat své zkušenosti.

Z předchozích působišť asi žádného hráče FC Vysočina neznáte?

Je pravdou, že většinu svých spoluhráčů znám jen podle jmen. Trochu blíže znám snad jenom Petra Faldynu a Václava Wintera.

Fotbalový životopis Pavla Mareše

 Pavel Mareš je odchovancem Otrokovic, odkud se přes Hulín a Ratíškovice dostal do Zlína. Na jaře 1997 si zde připsal první druholigové starty. Druhé lize zůstal věrný i v zimě 1999, kdy přestoupil do Bohemians, ovšem brzy se s Klokany radoval z postupu do I. ligy. Po třech letech v zelenobílém přestoupil do pražské Sparty, kde se dočkal mistrovského titulu a zahrál si v Lize mistrů. Na počátku roku 2003 učinil životní přestup do ambiciózního Zenitu Petrohrad, kde během čtyř let nastoupil do 129 zápasů (11 branek) a dosáhl 2. místa v ruské lize a vítězství v poháru. Navíc byl u dvou úspěšných sezón Zenitu v Poháru UEFA. V lednu 2007 se rozhodl pro návrat do Česka a podepsal smlouvu v pražské Spartě. Zde však během dvou let nastoupil pouze do 2 ligových duelů a nastupoval za „béčko“, se kterým vykopal postup do II. ligy a odehrál i aktuální druholigový podzim.

Petrohradské výkony Mareše dokonce vynesly až do reprezentačního týmu, kde byl od roku 2002 do roku 2006 první alternativou na post levého beka při absenci Jankulovskiho. Debutoval před sedmi lety v utkání proti Maďarsku (2:0) a naposledy nejcennější dres oblékl v červnu 2006 při generálce před MS 2006 proti Trinidadu a Tobago. Celkem za Česko nastoupil do deseti duelů včetně důležitého kvalifikačního vítězství ve Finsku a památného vítězného utkání českého „béčka“ proti Německu na portugalském EURU 2004.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu