22.10.2008, Miroslav Fuks

Marko: „Diváci v Ďolíčku mají můj obdiv“

Marko: „Diváci v Ďolíčku mají můj obdiv“Nadcházející nedělní zápas FC Vysočina na půdě Bohemians 1905 se bezesporu řadí k těm výjimečným. Důvodů k tomuto tvrzení je hned několik. Narazí na sebe dva aktuálně nejvýše postavené celky druholigové tabulky, které spolu svedou přímý duel o 1. místo, očekává se výborná úroveň zápasu, vynikající návštěva a vše umocní bohemácká akce „Cesta za titulem“ připomínající 25 let starý mistrovský titul klubu. Jak se na tento duel těší jihlavský kouč Karol Marko?

 
Nejen já, ale i celý náš tým se velmi těší na atmosféru celého utkání. Diváci jsou v Ďolíčku skutečně úžasní a mají můj obdiv. Dokáží výrazně přispět nejen kulise zápasu, ale i jeho sportovní úrovni. A tak to má být, protože fotbal hrajeme pro lidi! Věřím, že mé hráče skvělá atmosféra utkání pohltí a donutí vydat ze sebe to nejlepší.

Co říci k nedělnímu exligovému soupeři?

Bohemka disponuje velice silným a vyváženým týmem. Prezentuje se „anglickým“ stylem hry s celoplošným presinkem a zdravou agresivitou a tvrdostí. Mužstvo se opírá o výborného gólmana Sňozíka a kvalitní defenzívu na čele s Niklem bohatě využívajícím své bundesligové zkušenosti. Speciálně bych upozornil na mladíka Morávka, který roste ve výjimečného hráče a na hřišti občas předvádí geniální věci.

Domácí tým nedávno ze Slovenska posílili Janek a Ibragimov...

O těchto hráčích mám samozřejmě dostatek informací, navíc jsem Janka trénoval ve Slovanu Bratislava. Jedná se o kvalitní ofenzivně laděného pravého beka. Uzbecký útočník Ibragimov přišel též ze Slovanu a je díky své rychlosti a přímočarosti velmi nebezpečný.

Po posledních dobrých výkonech asi máte příjemné starosti se sestavou. Už víte, jak základní jedenáctku poskládáte?

Naši sestavu už mám v hlavě po shlédnutí posledního zápasu Bohemians na Slovácku. Těší mne, že se do sestavy nyní tlačí více hráče a že v týmu panuje slušná konkurence. Ta je totiž na hráče lepším bičem než křik trenéra nebo finanční motivace. I díky boji o místo v sestavě zaznamenala výkonnost některých našich hráčů vzestupnou tendenci.

V neděli musíme mít respekt ke hře soupeře, zároveň se však chceme prosadit vlastním fotbalem. Diváci se mohou těšit na zajímavou konfrontaci dvou stylů hry a dvou kvalitních celků, jejichž střetnutí bude mít prvoligové parametry.

 

Vzájemná bilance ve II. lize ČMFS: 5 utkání 1 – 2 – 2 6 : 6

Poslední zápasy:

Jaro 07: FC Vysočina Jihlava - FC Bohemians 1:0 (0:0)
Gól: 70. Bálek
BOH: Sňozík - Marek, Lukáš, Rada, Růžička – Kotyza (58. Hašek), Adam, Matůš (62. Bartek), Rychlík – Bálek (87. Kulvajt), Škoda. VYS: Tulis - Gebreselassie, Kadlec, Šourek, Drga – Baláž (78. Rabušic), Lovětínský, Vít, Cihlář (54. Vladyka) - Svoboda, Faldyna.

Pod. 06: FC Vysočina Jihlava - Bohemians 1905 3:0 (1:0)
Góly: 12., 53. a 85. Faldyna
VYS: Rzeszoto - Demeter, Šourek, Kadlec, Dujka - Veselý (43. Malínek), Vladyka, Pacholík, Svoboda (86. Vácha) - Peteřík (68. Cihlář), Faldyna. BOH: Sňozík - Marek, Škoda, Lukáš, Uchytil - Kotyza (61. Růžička), Vágner, Dian, Held (28. Bartek) - Divecký, Slezák (66. Kulvajt).

Pod. 05 FC Vysočina Jihlava – Bohemians 1905 1:1 (0:0)
Góly: 90. R.Sionko - 80. Lesák
VYS: Vorel - Bartoš, Šourek, Vojtíšek, Sedlák - Štohanzl (80. Liška), Baštař (60. R.Sionko), Vladyka, Vaculík (60. Malínek) - Hošťálek, Simr. BOH: Kolář - Žáček, Matuszny, Obermajer, Třasák - Hanus, Lesák, Vaňous (78. Prošek), Janák (68. Kubec) - Zelinka (75. Vyskočil, Klesa.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu