01.01.2008, Kubík & Palán & Fuks

Brno se neporáží každý den

Šestý rok působení FK PSJ Motorpal Jihlava v moravskoslezské fotbalové lize opět nepřinesl nic jiného než působení v poklidných vodách tabulky. Po podzimní části sezóny tým vedený trenérem Jiřím Novotným přezimoval na 12. příčce tabulky s osmnácti body a s pasivním skóre 17 : 29. Omlazené mužstvo se potýkalo s nevyrovnaností výkonů, které neumožnily ještě lepší tabulkové postavení. Náročné “zimní galeje” přinesly sérii šesti jarních vítězství lepší, po níž v týmu bohužel zavládla nezdravá euforie, přišla i zranění a změny v sestavě, což se muselo na výkonnosti zákonitě projevit. “Konečné 12.místo se ziskem 32 bodů nakonec bylo zklamáním, protože v silách mužstva bylo umístění v první polovině tabulky,” hodnotil sezónu tehdejší ředitel klubu Miroslav Veselý.

 
Letní přípravu na boje MSFL v sezóně 1997/98 zpříjemnilo červencové “polosoustředění” ve Španělsku, kam hráči odjeli i s manželkami či přítelkyněmi. Mančaft se před sezónou podařilo vhodně doplnit a posílit. Z Bedřichova přišel Lubomír Slavík, z půlročního působení v Rakousku se vrátil Josef Morkus, ZVS skončila brankáři Martinu Padrnosovi a z dorostu přešli nadějní Pospíchal, Šancl a Bratršovský. Návrat talentoveného Roberta Wendla z vojny ve Znojmě bohužel narušil druholigový Třinec, se kterým byla podepsána smlouva o ročním hostování tohoto obránce na severu Moravy. Vedení klubu pro nadcházející sezónu za cíl stanovilo konečné páté místo, které se tak mohlo stát historicky nejlepším umístěním klubu v lize. Na podzim mužstvo opravdu hrálo pohledný útočný fotbal, který však narážel na největší bolest týmu - neproměňování šancí. Hru týmu navíc narušovala častá zranění klíčových hráčů a trenér Novotný tak musel v sestavě často improvizovat. Tyto faktory se nakonec podepsaly na deváté příčce.
Podzimní část si fotbalisté zpestřili utkáním 3. kola Poháru ČMFS, kdy se před rekordními více než 2.000 diváky utkali s tradičním pohárovým soupeřem BOBY Brno. Favorizovaní Bobíci nastoupili se všemi seniorskými a juniorskými reprezentanty: Přibyl - Palinek - Baštař, Cihlář - Valnoha, Dostálek (Kolomazník), Zúbek (Polák), Mároši, Zbončák (P. Siegl) - Pavel Holomek, Chaloupka. Jihlavští nadopovaní početným publikem vzdorovali v tomto složení: Bílek (Padrnos) - Vítů - Tržil, Chylík (Brůzl), Svítil - Kračmar, Šancl (Neckář), Slavík, Novický - Staněk, Koníř. Brňané vedení snahou proniknout přes domácí pohár do Evropy hráli soustředěně a snaživého soupeře nepodcenili. Hru měli po celé utkání ve své moci a zaslouženě zvítězili 4:0.

Během zimního přípravného období došlo v rámci zefektivnění chodu klubu ke změnách ve struktuře vedení klubu. Ředitelem FC PSJ i nadále zůstal Miroslav Veselý, který měl na starosti fungování a správu veškerých aktivit klubu. Novou sportovní ředitelkou byla jmenována Jarmila Vaculíková, která měla kromě jiného zajišťovat styk s veřejností. Funkci manažera všech fotbalových týmů od mužů po mládež převzal Tomáš Jansa, který doposud působil na postu manažéra mládežnického fotbalu. Dosavadní manažér mužů Petr Šilhán se v novém systému řízení stal sekretářem klubu, jenž zajišťuje veškerý vnitřní chod oddílu. S prvním mužstvem se definitivně rozloučil v té době již hrající asistent trenéra a jihlavská fotbalová legenda Josef Morkus a přešel do “B” mužstva. Mužstvo naopak formou hostování posílil útočník Miroslav Třasoň z BOBY Brno.
Jaro bylo podobné podzimu. Přes výraznější podporu diváků a médií se mužstvu nepodařilo vystoupit z průměru MSFL a zaútočit na 5. příčku. Mužstvo loučícího se trenéra Novotného nakonec vybojovalo až 11. příčku a vědělo, že v příštím fotbalovém roce od nich bude veřejnost čekat mnohem více.
 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu