01.03.2008, Miroslav Fuks

Trenér Procházka je i po nepovedené generálce optimistou

Trenér Procházka je i po nepovedené generálce optimistouStarší dorost dnes absolvoval generálku před startem extraligy. Týmu Pavla Procházky byly soupeřem druholigové Pardubice, které si z Jihlavy odvezly cennou remízu 2:2. Kouč je přesto před startem jarní části optimistou a věří v záchranu elitní soutěže.

 
„S duelem proti Pardubicím určitě nejsem spokojen. Hráči soupeře bohužel trochu podcenili, navíc se díky desetiminutovému přerušení kvůli bouřce nedostali do ideální tempa. Navíc hosté podali velmi dobrý fotbalový a organizovaný výkon. Věřím, že jsme dnes dostali správnou facku před důležitým sobotním zápasem proti Baníku Ostrava,“ řekl k zápasu trenér Procházka.

Jak jste spokojen s průběhem zimní přípravy?

Hráči měli velmi dobrý přístup k tréninkům a bylo na nich vidět, že na sobě chtějí pracovat. Z pohledu výsledků v přípravě panovalo střídavě oblačno. Dokázali jsme porazit ligové dorosty Brna a Bohemians či divizní muže Žďáru, na druhou stranu jsme ztráceli proti druholigovým dorostům nebo dospělým celkům z krajského přeboru. Lze říci, že naše výkony a přístup k zápasům rostly s kvalitou soupeřů. Věřím, že nás v ligových zápasech ztráta koncentrace nepotká a budeme podávat vyrovnané výkony.

V kádru juniorky figurují Luděk Procházka a Žejdlík, v dospělém „áčku“ jsou Rabušic, Hušbauer a Šamánek. Počítáte s využitím těchto věkem dorostenců ve vašich zápasech?

Nepočítáme s tím, že by za nás pravidelně nastupovali. Hodláme je využívat pouze výjimečných případech nebo v případě rozsáhlejší marodky. Jsme přesvědčeni, že je v silách stávajícího kádru nejvyšší soutěž pro Vysočinu zachránit. V zimní přípravě prokázal, že v sobě má velmi dobrý fotbalový potenciál. I proto jsem pro jaro optimistou!

S kterými týmy budete o záchranu bojovat?

Při tříbodovém systému a tradiční velké vyrovnanosti soutěže lze i poměrně velkou ztrátu hodně rychle smazat. Budeme se proto maximálně koncentrovat na každý nadcházející zápas. Na úvod nutně potřebujeme zvládnout domácí zápas proti Baníku. Hrajeme v sobotu 8. března od 12:00 hodin. Asi nemusím připomínat, že start do ligy bude hodně důležitý.

starší dorost: FC Vysočina Jihlava – FK AS Pardubice 2:2 (1:1)

Góly Vysočiny: Leligdon, Pohanka

Sestava: Procházka (46. Hlavoněk) – Bambula, Filip, Raška, Černý – Šandera, Pražák, Kopic, Machálek – Pohanka, Tecl, střídající: Leligdon, Vydra, Hirsch.

Soupiska dorostu pro jaro 2008:

Brankáři: Jan Hlavoněk (1989), Martin Matiášek (1991).

Obránci: Štěpán Bambula (1990), Vojtěch Černý (1989), Petr Filip (1989), Jiří Kubeš (1989), Milan Raška (1989), Tomáš Machálek (1990).

Záložníci: Jan Leligdon (1990), Jan Dobrovolný (1990), Martin Hirsch (1989), Jiří Pikl (1990), Petr Pražák (1990), Jan Kopic (1990), Vojtěch Šandera (1990).

Útočníci: Václav Pohanka (1989), Matěj Vydra (1992), Stanislav Tecl (1990).

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu