02.02.2008, Miroslav Fuks

Karel Večeřa: „Na působení v FC Vysočina strašně rád vzpomínám“

Karel Večeřa: „Na působení v FC Vysočina strašně rád vzpomínám“Den po návratu ostravského Baníku ze soustředění v Turecku jsme kontaktovali trenéra Karla Večeřu, abychom mu oznámili jeho vítězství v anketě fanoušků FC Vysočina a požádali ho o rozhovor. Jaká byla jeho reakce na toto ocenění? "Toto uznání mé práce ze strany fanoušků mne strašně moc těší! Chtěl bych jim za to velmi poděkovat. Nesmírně si této pocty vážím."

 
Co si o elitní jedenáctce sestavené fanoušky myslíte?

Určitě jde o super sestavu, která má jednoznačně prvoligové parametry! Těší mne, že jsem krom krajních beků Kotryse a Gebre Selassieho, všechny fotbalisty trénoval. S Kotrysem jsem se v létě 2004 minul, neboť odešel právě do Baníku, a Theoše si pamatuji ještě z jihlavského dorostu.

Jak na jihlavské dva roky vzpomínáte?

Strašně rád. Našel jsem zde skutečně perfektní partu výborně pracujících a ambiciózních kluků. S odstupem času stále více oceňuji, jakého úspěchu se nám podařilo dosáhnout. Mé působení samozřejmě přineslo i jeden velmi negativní moment v podobě posledního kola I. ligy. Tehdejší události jsou stále ve mně a cítím je jako obrovskou křivdu na hráče, klub, fanoušky a vůbec celou Vysočinu.

Sledujete po vašem odchodu výsledky FC Vysočina?

Neustále sleduji nejen výsledky, ale pídím se i po dalších informacích klubu a jeho zápasech. Mužstvo jsem na vlastní oči viděl naposledy v září při porážce 3:1 ve Vítkovicích. Aktuální tabulkové postavení mužstva samozřejmě nejsem schopen komentovat. Je určitě nutné uvědomit si, že tým prošel po sestupu z ligy velkou hráčskou výměnou a nyní je potřeba, aby se kádr stabilizoval a všichni zainteresovaní se pokusili sestavit celek schopný znovu zaútočit na nejvyšší soutěž. Je jasné, že návrat bude strašně těžký. Vysočině bych ho však z celého srdce přál.

Přejděme se do vaší ostravské současnosti. Jak jste byl spokojen se zahraničním soustředěním?

Soustředění nám vyšlo dle představ. Snad jen v závěru bylo na můj vkus příliš větrno. Nakolik se nám turecký pobyt vydařil však samozřejmě ukáže až vlastní ligová soutěž. Mne určitě těší, že se o místo v týmu na soustředění svými výkony přihlásili další talentovaní mladíci. Uvidíme, jak zvládnou vlastní nejvyšší soutěž.

S jakými cíli vstoupíme do jarní části?

Je třeba si uvědomit, že Baník je vlastně český fotbalovým velkoklubem, který si nemůže dávat nízké cíle. Předsezónní očekávání jsou ta nejvyšší. Tabulka je hodně našlapaná a my ze 4. příčky na vyšší umístění příliš bodů neztrácíme. Pevně věřím, že se budeme prát o pohárové umístění, že návštěvy na Bazalech budou co nejvyšší a že budeme předvádět kvalitní fotbal. Osobně bych byl velmi spokojen, pokud bychom byli schopní posunout se na 3. příčku.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu